Дамски часовници - аксесоар или необходимост


Дамски часовници - аксесоар или необходимост
Снимка: iStock/Guliver

Ако само до преди няколко години болшинството от хората смятаха носенето на часовник за отживелица, сега можем категорично да кажем, че практичният аксесоар е не само актуален, но и по-модерен от всякога.

Това не е всичко – завръщането е повече от стилно и наред с това можете да се сдобиете с няколко часовника, за да допълните стила си по разнообразен начин.

Ако в миналото хората са имали точно по един часовник, за да могат да знаят по всяко време колко е часът, съвременната тенденция е силно променена.

Сега е повече от нормално да имате няколко модела – спортен, ежедневен, елегантен или дори такъв под формата на гривна.

Ако все още се чудите дали има смисъл да вложите пари в покупката на различни модели от това фино изделие, ще ви кажем малко повече за различните аспекти на това да имате няколко часовника и защо това решение може да ви улесни не само в узнаването на точния час, но и при малките детайли в завършването на визията ви.

Защо дамските часовници са необходимост

Мнозина помнят времената, в които ако питаш някой на улицата за това колко е часът, той веднага погледаше ръката си, за да ви отвърне услужливо.

Сега ако попитате някой човек, шансът той да извади телефона си е огромен, а за ваш лош късмет ако не му се занимава, може просто да каже, че не знае.

Ръчният часовник ви дава свободата да можете само с леко помръдване на ръката да узнаете не просто колко е часът, но и коя дата е, а при някои модели да се информирате в детайли и за фазите на луната.

Така не просто имате свободата да не зависите от телефона си, но и това, че няма да се налага специално да го вадите от чантата си, което ще намали риска от изпускането му на земята.

Наред с това има и едно наистина специално предимство – няма значение какво е нивото на заряда на батерията на телефона ви.

Така лесно можете по всяко едно време да се информирате за часа, което от своя страна да ви улесни и ще спомогне да сте точни и да не закъснявате.

Как може да превърнете часовника в стилен акцент

Отговорът на този въпрос се корени в разнообразието, което от своя страна означава да имате няколко различни модела.

Както вече сте наясно, освен функционалността може да се сдобиете и с още едно, дори по-важно нещо.

Стилен акцент, който да подчертава изящната ви китка и я краси през целия ден. Наред с това няма да повярвате как един добре подбран дамски часовник може да се комбинира с различни бижута.

На първо място, ако поставите подходяща грива на ръката си, може да уголемите визуално аксесоарите и така да привлечете погледите.

Няма как да не ви споменем и за моделите, които са изработени изцяло в посока на това да красят китката ви.

Тук няма значение дали става въпрос за елегантна и красива каишка, която може да е от кожа или метал.

Разгледайте всички модели, които са под формата на преплетени гривни или изработени от ефектни платове.

Те ще привлекат погледите към вас и могат да са цветният акцент в иначе строгото ви облекло.

Как да изберете дамски часовници

За да сме максимално изчерпателни в това отношение се консултирахме с представителите на магазин за часовници онлайн Timer.bg.

Благодарение на тяхната експертиза изготвихме няколко кратки съвета за това как да подберете следващия си часовник и за какво да внимавате, за да не се сдобиете с реплика на известна марка.

1. Автентичност

Проверете дали предлаганите часовници са автентични и дали имат гаранция за произход. Няма да повярвате колко много фалшификати има.

Ако модел, който струва хиляди левове, се продава на многократно по-ниска стойност, то гарантирано на вашето внимание се предлага часовник, който не е оригинален.

2. Кога ще го носите

Ако това трябва да е основният ви часовник, е нужно той да е максимално подходящ за всякакво облекло.

От друга страна, ако избирате по-скоро аксесоар, няма нужда да се съобразявате с цветовете и материалите, може смело да експериментирате, знаейки, че имате още един, по-универсален модел.

3. Цената

Тук нещата са строго индивидуални. За да сме честни можете спокойно да се сдобиете в хубав дамски часовник и не е нужно да давате хиляди левове за него.

Ако имате такъв, нещата са още по-добри, защото без проблем ще се сдобиете с луксозен часовник на известна марка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама