Dior отпразнува 70 години с приключенски дух (видео)


Dior отпразнува 70 години с приключенски дух (видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Френската модна марка Christian Dior отпразнува своята 70-годишнина вчера с ревю пред Дома на инвалидите в Париж. Шоуто беше вдъхновено от любовта към пътешествията на покойния дизайнер Кристиан Диор.

На фона на дървени лъвове и жирафи, творческата директорка на бранда Мария-Грация Киури показа колекцията за Есен/Зима 2017/2018.

Дизайнерката е изследвала наследството на Dior и е пресъздала култови тоалети, сред които сив костюм в стил 50-те. Тя е заложила на издължени силуети, елегантни кройки, вълнени материи, кашмирени платове и предимно на сивата гама. Вечерните тоалети пък са в по-светли нюанси. Представени бяха палта с украса от бродерии, напомнящи средновековни стенни килими. 

"Често си спомняме за роклите на цветя и вечерните тоалети, проектирани от Кристиан Диор. Той обаче създаваше също дневни облекла - сака, ризи", сподели дизайнерката.

Christian Dior е една от най-известните модни марки на всички времена, носена от филмови легенди като Грейс Кели и Елизабет Тейлър, а също така от по-съвременни звезди като Дженифър Лорънс, Натали Портман и Риана. 

Мария-Грация Киури стана първата жена креативен директор на марката. Тя получи престижния пост през юли 2016, като това е втората й колекция за бранда. Чрез нея Dior се надява да се насочи към по-младите потребители и да увеличи приходите си, които намаляха заради възхода на по-малките и местни марки.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама