Дъщерята на основателя на Zara поема модния гигант


Дъщерята на основателя на Zara поема модния гигант
Снимка: Getty Images

Модният гигант Inditex, който притежава няколко известни марки, сред които Zara и Massimo Dutti, назначи дъщерята на основателя си за свой нов председател, съобщи "Би Би Си".

Марта Ортега ще замени Пабло Исла, председател на Inditex от 2011.

Ортега работи във фирмата от 15 години, като започва като асистент в нейната марка Bershka.

"Винаги съм казвала, че ще посветя живота си да надградя наследството на родителите си", каза 37-годишната дама.

"Живях и дишах с тази компания от детството си и съм се учила от всички страхотни професионалисти, с които съм работила през последните 15 години", каза Ортега, добавяйки, че се радва на доверието, което фирмата ѝ оказва.

На Ортега се приписва засилването на имиджа на марката, като е ръководила няколко кампании, включително пускането на първокласни колекции на Zara като Zara SRPLS и Charlotte Gainsbourg от Zara.

Inditex е основана от Амансио Ортега и бившата му съпруга Розалия през 1975 г. в Галисия, Испания. Ортега е един от най-богатите хора в света, с нетно състояние от 77,8 милиарда долара според сп. "Фобрс". Той беше председател на Inditex до 2011 г.

Inditex, сред които марки са също Pull&Bear и Stradivarius, има повече от 6600 магазина в цял свят. По-голямата част от облеклото на гиганта се произвежда в близост до седалището в Испания или в близките страни като Португалия, Мароко и Турция, което помага на фирмата да стане известна с бързата си реакция към новите модни тенденции.

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама