Ето как да НЕ си направите бримка на чорапогащника


Ето как да НЕ си направите бримка на чорапогащника
Снимка: IStock/Guliver

Няма по-досадно от това да бързате за официална среща или за офиса, да сте си приготвили хубава пола и в последния момент, обувайки чорапогащника, да се пусне бримка отгоре до долу. Как да предотвратите появата на бримка в неподходящ момент, а и да си спестите нерви?

Търсете подсилени шевове

Някои чорапогащници разполагат с допълнителни осигурителни мерки като подсилените шевове. Винаги са по-добър вариант, тъй като са разположени на места, които често се късат.

Хидратирайте

Нанасяйте редовно овлажняващ крем върху кожата на краката, ноктите и кожичките около тях. Сухата кожа предполага закачане на чорапогащника и висок риск от пускане на бримка. Същото се отнася и за кожата и ноктите на ръцете ви, тъй като с тях също можете да скъсате чорапогащника, докато го обувате.

Носете точния размер

Ако изберете по-малък чорапогащник, той ще ви стои твърде опънат. Това носи риск някой от пръстите ви да пробие материята. Прекалено големият чорапогащник също не е добра опция, тъй като, набирайки се, може да се закачи или в дрехите ви, или в някой ръб на обувките. Най-добре е да избирате абсолютно точен чорапогащник. Ако се колебаете между два номера, за всеки случай винаги избирайте по-големия.

Слагайте чорапогащниците си във фризера

Замразяването на чорапогащниците позволява на фибрите в тях да се стягат и да бъдат по-здрави и устойчиви.

Не впивайте пръсти в тях

Когато обувате чорапогащник, не го втъквайте силно в пръстите на краката. Също така не впивайте пръстите на ръцете си с нокти в него, а пипайте с върха и меката им част. Разстилайте чорапогащника нагоре към бедрото, а не го дърпайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама