Историята зад перлената рокля на Лупита Нионго


Историята зад перлената рокля на Лупита Нионго

Тазгодишните "Оскар"-и се случиха преди няма и месец, но вече дори забравихме за тях. Може би, защото не се случи нищо невероятно, както очаквахме и както беше миналата година. Това, с което ще ги запомним, е случката с роклята на Лупита Нионго, която беше открадната от хотелската й стая в Лос Анджелис, след което върната. Наричаме я “рокля”, но повече й отива “бижу”, тъй като е създадена от цели 6000 перли, които дизайнерът Франсиско Коста зашива специално за нея. Цената на тоалета е цели 150 000 долара и крадците се промъкнали, докато Лупита не била в стаята си.. и Слава Богу.

Такава рокля не се прави никак бързо и направата й отнема седмици, че даже и месеци. От червения килим направо би трябвало да отиде в музей, тъй като е цяло творения на изкуството. А Лупита иска да е безупречна на церемонията, така че се допитва именно до творческия директор на "Келвин Клайн". Самият Франсиско споделя за работата си с нея: “Лупита стана близък приятел на модната ни къща през последната година. Работи се лесно и забавно.”

Екипът на "Келвин Клайн" вдигна завесата и показва процеса, който не изглежда никак лесен. Франсиско създава луксозна принадлежност на роклята благодарение на многобройните перли с различна форма, които изграждат силуета.

Екипът добавя към дрехата клъч от модната марка и обувки на ток с перли на Nicholas Kirkwood. 

 

Източник: hashtag.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама