Как да изберем обици според формата на лицето


Как да изберем обици според формата на лицето
Снимка: iStock/Guliver

Обиците са едни от най-обичаните женски аксесоари, които завършват цялостната ни визия. Сигурни сме, че имате ежедневни чифтове, такива за по-специални случаи, други пък със сантиментална стойност от мама или баба… А имате ли чифт, съобразен с формата на лицето ви? В случай, че отговорът е „не”, ви предлагаме да разнообразите колекцията си с някой от следните варианти, които подхождат най-добре на структурата на лицето.

1. Кръгло лице

Ако имате кръгла брадичка и лицето ви е най-широко около скулите, то значи заложете на капковидни или висящи обици, за да внесете баланс.

2. Овална лице

Ако челото ви е малко по-широко от брадичката и имате заоблена линия на челюстта, то значи сте от късметлийките с овално лице. Тези дами са адаптивни към почти всички видове обици, но най-добре да залагат на такива със средна дължина.

3. Квадратно лице

Квадратната форма се характеризира с доста сходни по ширина чело и челюст и квадратна или плоска брадичка. Халките, капковидните и като цяло закръглени обеци са най-добрият вариант за вас, защото помагат да балансирате ъглите на лицето си.

4. Издължено лице

Дамите с по-дълги лица биха могли да заложат на перли, диаманти и халки. Общо взето, всички модели, които не добавят акцент към дължината на лицето.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама