Как да изберете перфектната елегантна рокля


Как да изберете перфектната елегантна рокля
Снимка: iStock

Всяка жена иска да изглежда добре, да се облича елегантно и с вкус по всяко време. Често дамите мислят, че елегантната визия е свързана единствено с носенето на скъпи рокли и аксесоари, но това съвсем не е така. В следващите редове ще научите няколко дизайнерски трика, които ще Ви помогнат да изберете правилно новата си елегантна рокля и да я съчетаете с аксесоари по възможно най-стилния начин.

Избор на елегантна рокля

За да сте елегантни, преди всичко трябва да харесвате начина, по който изглеждате, и да се чувствате добре в кожата си. За целта е важно да изберете рокля, съответстваща на типа на Вашето тяло. Най-добре е да заложите на класическите модели, които могат и да са приятно осъвременени. Внимавайте все пак да не са прекалено тесни – еластичните рокли са подходящи повече за нощните клубове. Тук целта е да роклята да следва свободно линиите на тялото Ви, без да го пристяга.

Ако искате да изглеждате наистина стилно, избягвайте да показвате твърде много от прелестите на тялото си. Има деликатни начини да подчертаете извивките си, без да демонстрирате излишно много плът. Нека подгъвите да са не по-високо от горната част на коляното, а деколтетата – квадратни, заоблени или V-образни, да стоят над линията на бюста.

Друга важна характеристика на елегантната рокля е цветът. Ако искате със сигурност да изглеждате стилно, изберете неутрални цветове – бяло, бежово, черно, тъмносиньо. Към тях можете да добавите детайли в по-свежи цветове. Ако държите роклята да е дизайнерска, избягвайте по нея да има видими етикети с марката. Тези рокли изглеждат добре, защото са добре скроени и са ушити от качествени материи, и това само по себе си говори много повече за стила Ви, отколкото натрапчивите дизайнерски лога.

И нека отново да подчертаем – за да изглежда елегантно, Вашата рокля трябва бъде от възможно най-качествената материя, която можете да си позволите. Тези тъкани обикновено съдържат кашмир, коприна или вълна. Изкуствените платове, напротив, често се наелектризират и полепват неприятно по тялото.

И накрая, важно е Вашата елегантна рокля да Ви е точно по мярка. Така че не се колебайте да занесете купената рокля на шивач, за да нанесе дребни корекции по нея. И се погрижете винаги, когато я носите, тя да е добре изгладена.

Избор на аксесоари за елегантна рокля

Носенето на елегантна рокля всъщност започва от бельото. Най-добре е линиите на бельото да не се очертават през роклята, а излагането на показ на презрамки или други части от бельото е недопустимо.

Освен да изберете подходящи обувки, също така е важно и те да са в перфектен вид – да са идеално чисти и да не се виждат износвания нито по пръстите, нито по токчетата.

Избирайте бижутата внимателно и не прекалявайте с тях. Помнете думите на Коко Шанел, че преди да напуснете дома си, трябва да се погледнете в огледалото и свалите един аксесоар.

Във външния Ви вид се включва, разбира се, и маникюрът. Грижете се ноктите Ви да са в изрядно състояние, без да са твърде дълги или крещящи. Аристократичният вид включва едноцветни нокти или френски маникюр без крещящи контрасти.

Остават лекият грим и максимално опростената прическа, и сте готови да заблестите с перфектна елегантност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички