Как да носим абитуриентската си рокля и след бала


Как да носим абитуриентската си рокля и след бала

Изборът на бална рокля е най-емоционалният момент за всяко момиче, на което му предстои абитуриентски бал. Но какво се случва, когато еуфорията от дълго чаканото събитие отмине и официалният тоалет вече е "свършил” работата си? В повечето случаи така бленуваната рокля намира своето местенце на закачалка, прилежно увита в найлон и забутана в дъното на гардероба. За да избегнете този неприятен момент, днес ще ви предложим няколко варианта, с които да "удължите” живота на вашата рокля и тя да влезе в употреба поне още няколко пъти. Е, разбира се, за тази цел ще трябва да се сбогувате със сегашния модел и да нанесете няколко корекции.

1. Рокля с тюл


Колкото и невероятно да ви звучи, тази рокля тип „принцеса” е най-лесна за комбиниране в ежедневието. Тук имате няколко варианта за действие: ако роклята ви е дълга, ще трябва да премахнете горната част, за да получите ефектна тюлена пола с висока талия; при късите модели е още по-лесно – или премахвате само презрамките, за да се сдобиете с ефектна рокля с бюстие, или разделяте горната от долната част и комбинирате двете половини с различни неща от гардероба.

Същото упражнение може да се направи и с обемните принцески рокли. Премахвате обръчите или кринолина, а стъпките след това са горепосочените.

2. Рокля с дължина до земята


При тези модели трябва да развихрите въображението си до краен предел. Най-удачният вариант е да скъсите роклята, за да се получи коктейлна рокля, която може да носите на сватба или друго официално събитие.

Ако пък кройката е твърде затворена и официална, можете да бъдете по-смели с ножицата. Един гол гръб или остро деколте могат да свършат чудеса, в комбинация с правилния аксесоар.

3. Къса рокля или такава с дължина до коляното


Късата рокля е много гъвкава и може да бъде център на най-различни визии. За по-неангажиращи събития може да добавите равни обувки и ефектен клъч. Ярките цветове като червено, жълто, лилаво и синьо могат да се тушират с късо кожено яке, което да добави доза небрежност към цялостната визия.

Ако абитуриентската ви рокля е в класическия черен цвят, не е лошо да помислете за цветен аксесоар. Това може да бъде ярък колан, масивно колие с геометрични фигури или просто чанта в ярък цвят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама