Michael Kors купува Versace?


Michael Kors купува Versace?
Снимка: Getty Images/Guliver

Луксозната марка Michael Kors е близо до сделка за закупуване на смятаната за свещена италианска модна къща Versace за около 2 млрд. долара, съобщиха финансови медии в понеделник.

Michael Kors, чиито корени са в Съединените щати, но има седалище в Лондон, може да обяви сделка още тази седмица, сочат публикации, цитиращи неназовани източници.

Донатела Версаче, художественият директор на марката и вицепрезидентът на групата, свика заседание на персонала в Милано във вторник, съобщи вестник "Кориере дела Сера".

Нито от Versace, нито от Michael Kors коментираха новината за продажбата, съобщи АФП.

20% от Versace бяха закупени от американската групировка Blackstone през 2014 г., а семейството притежава останалите акции.

Групата, основана от дизайнера Джани Версаче през 1978 г., се похвали с продажби от 686 млн. евро през 2016 г., а оборотът се очаква да надхвърли един милиард евро в "краткосрочен план", каза изпълнителният директор Джонатан Акеройд през юни.

С тази сделка вероятно се цели позиционирането на Michael Kors като конкурент на базираната в Париж LVMH и Kering, както и на швейцарската компания Richemont сред световните световни производители на луксозни стоки в различни продуктови линии, твърдят анализатори.

Michael Kors направи важна стъпка с придобиването на Jimmy Choo PLC през 2017 г. за 1.4 млрд. долара.

"Новината за придобиването на Versace от Michael Kors ще бъде доста шокираща за последователите, почитателите и клиентите на емблематичната италианска марка, която винаги се характеризираше с яростния си изказ и естетика, както и със силните си семейни ценности и независимост", гласи бележка от Флорънс Олдей, анализатор на Euromonitor International.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама