Модерната рокля за сезон зима 2021/2022


Модерната рокля за сезон зима 2021/2022
Снимка: iStock

Ако има нещо сигурно в тазгодишните модни тенденции за зимата, то е, че те са свежи, смели и създадени, за да носят настроение. В тон с необичайната обстановка голяма част от дрехите на водещите моделиери са ушити от останали тъкани и представляват истински импровизации, пълни с оптимизъм, цвят и практичност. И ако, въпреки студа и липсата на много места за забавление, държите да останете женствени и елегантни, имайте предвид, че модерната рокля за сезон зима 2021/2022 изглежда така:

Геометрични фигури

Смелите цветове се допълват от предизвикателни форми – моделиерите създадоха рокли с разноцветни геометрични принтове, като триъгълници, кръгове и правоъгълници. И макар класика да си остава комбинацията от черно и бяло, съчетанието между други тонове също е на мода.

Сблъсък на цветовете

Модната индустрия се бори с пълна сила срещу традиционните модни правила по отношение на цветовете, избирайки дръзки комбинации, които крещят „Тук съм, виж ме!“. Така че върху Вашата зимна рокля може да се съчетаят розово и оранжево, лилаво и ярко жълто, зелено и кобалтово синьо. Подобни комбинации можете да създадете и с аксесоарите – бижу, чанта, шал, чорапогащник.

Рокля с панталон

По принцип комбинацията от пола/рокля с панталон не е съвсем чужда за нашите географски ширини, но в момента е издигната на модния подиум. За дамите това означава само едно – можете да носите любимата си рокля по всяко време, дори в най-големите студове. И не е задължително панталонът да е тесен – с широката си рокля можете да обуете и разкроен панталон.

Кожената рокля

Ако сте любители на кожените дрехи и от дълго време чакахте да се върнат на мода, значи този сезон е Вашият. Кожената рокля е част от модната тенденция да се обличаме в кожа от глава до пети. Без значение дали отивате на работа в офиса, на кратка екскурзия през уикенда или на среща с приятели, кожената рокля ще Ви гарантира шикозен аутфит и топлина в студеното време. Добавете и кожени аксесоари, които да подчертаят красотата на роклята Ви.

Рокля с ръкавици

Другата добра новина за сезона е, че дългите ръкавици се превърнаха в хит. Освен че са много елегантни, те са и доста топли, а и можете да ги добавите почти към всеки стил рокля. Нещо повече, дългите ръкавици ще Ви позволят през тази зима да носите любимите си рокли с къс ръкав, без да изпитвате студ, без да изглеждате странно и без да е задължително да попълвате гардероба си с още нови дрехи.

Блясък

Обикновено пазим лъскавите материи за вечерните поводи, но промяната на условията промени и правилата. Сега вече може да носим своите любими бляскави дрехи дори и денем (разбира се, ако не става дума за строго официална вечерна рокля). Добавете елек, тренчкот или блейзър и новата Ви модерна зимна визия е готова.

Прозрачни материи

Идеята да носите прозрачни рокли през зимата може да е на пръв поглед малко смущаваща. Но не и ако става дума за зима 2022. Добавете фин слой дрехи под прозрачната рокля – например тънка блуза и дълга пола с подходяща форма и цвят. Така облечената отгоре прозрачна рокля ще Ви осигури модерна и впечатляваща визия за специалните вечери.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички