Модни тенденции в зимната екипировка


Модни тенденции в зимната екипировка
Снимка: Thinsktock/Guliver

Готови ли сте да се спуснете по заснежените склонове? В началото на зимния ски сезон предстои да плануваме нашата ваканция, да подготвим ските и сноуборда, да проверим имаме ли всичко необходимо, за да се чувстваме удобно на пистите. Но замислихте ли сте какви са последни модни тенденции, за да бъдем ослепителни не само с техника на добри скиори и сноубордисти, но и с перфектна визия? В последните години любителите на зимните спортове се оказаха погълнати от екипировката и аксесоарите, а световните брандове се надпреварват да измислят по-стилни облекла, привличащи погледите. Представяме ви новите тенденции в зимната екипировка.

На първо място изберете удобни и непромокаеми яке и панталон. През последните години силуетът на облеклата за ски и сноуборд се уеднакви. Якето е вталено и ясно показва извивките на тялото, докато панталоните са прави или леко разширени в края, за да закриват ски или борд обувката. През сезон 2014/15 се наблюдават изчистени модели, за разлика от предходните години, когато на мода бяха цветните, шарени и пастелни нюанси. През тази година носете едноцветни зимни облекла. Бял панталон и синьо или жълто яке ще ви държат в крак с модата, която големите компании за спортни дрехи упорито налагат. Модата на неона бавно отшумява. В последните колекции виждаме и сливане на градската мода с тази на спортните облекла. Не се учудвайте, ако видите на пистата човек с панталон, който имитира дънки или яке, което изглежда като пуловер.

Често след спускане сядаме да отпочинем в някоя чайна. Загрети, сваляме своето яки и оставаме по блуза. Винаги носете термо дрехи. Те ще ви топлят и няма да пропускат вятър. През този сезон дизайнерите залагат на диви, геометрични щампи, например каре. В другата крайност са термо блузите с щрихи от кожа или кристали "Сваровски". Появи се и нова материя- "въглен плат”, който прилича на вълна, но се усеща като памук. За един сезон се превърна в хит сред тузарите.

Ски очилата, каската, ръкавиците и уиндстопърът са не просто аксесоари, но задължителен елемент в облеклото за заснежения моден подиум. Внимавайте с избора на очила. Те трябва да са с качествени стъкла, които не позволяват замъгляване и конденз. И тази година на мода са големите очила, тип маска. Подбирайте тези аксесоари в една цветова гама. Ако искате косата ви да изглежда с прическа, то я приберете на плитка, която би придала много сексапил, докато се подава от модерната шапка с пискюл.

Това, което ще прикове погледите към вас, са обувките, щеките и ските, борда. През последните години се появиха модели във всякакви цветови гами, нюанси и щампи. В най-прочутите зимни курорти ще видите бордове със снимки на притежателя на дъската или на него и половинката му. За да приковете внимание, смело избирайте електрикови цветове - синьо, жълто, зелено. Розовото вече не е детски цвят, а един от предпочитаните за ски и сноуборд оборудване сред жените. На последното представяне на новите модели се показаха и някои доста атрактивни модели за дамите в кърваво червено. Този агресивен цвят контрастира перфектно с бялата писта.

През този сезон се придържайте към простата цветова схема, съветват от kaymu. Ски, щеки, борд и обувки да бъдат в един тон. Каска, очила и шал в друг, неутрален цвят бяло или черно). Панталонът също трябва да бъде изчистен, докато при избора на яке вкарайте своята индивидуалност и усет за цветовете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама