Модните тенденции за есен/зима 2017-18


Модните тенденции за есен/зима 2017-18
Снимка: iStock/Guliver

Ако има нещо наистина хубаво в отиващото си лято, то е че идва време за подмяна и освежаване на гардероба. За щастие, сезон есен/зима обещава да не е никак скучен и сив, дори напротив. Ето и кои ще са водещите тенденции през идните месеци.

Акцент върху ръкавите

Обемните ръкави са една от най-популярните тенденции няколко поредни сезона. Тази есен ще станем свидетели на най-различни форми – клош, фенер и т.н. От друга страна, палтата ще бъдат щедро разчупени от кожени, мъхести ръкави (разбира се, отново доста масивни).

Обемни чанти

Още през изминалия сезон заменихме малките женствени чанти за по-обемни и практични раници. Е, те ще продължат да са актуални, но компания ще им правят и големите дамски чанти, които малко или много наподобяват сакове. Плюсът на тази тенденция е, че съвсем спокойно можете да поберете екипа за фитнес или пък да купите хляб на прибиране без да носите допълнително багаж.

Сребърни елементи

Топове, къси якета, поли – всичко е ушито от сребристи материи. Платина, сребро и металик обещават да се превърнат в едни от най-популярните тенденции на следващата есен и бързо ще превземат гардеробите.

Кожени тренчове

През есен/зима 2017 страстта към кожените шлифери обхваща всички модни столици, и най-вече Париж. Дизайнерите ги представят в най-различни вариации - с блясък, с остри рамене, от износена лачена кожа.

Политически и всякакви други лозунги

Ако имате какво да кажете на хората около вас, то най-добре го направете чрез облеклото си. Лозунги за обединение, феминистични или антитерористични послания ще могат да бъдат открити върху якета, тениски и чанти. Наистина голяма част от световните брандове използват гардероба като средство за промяна на обществото.

Неочаквани комбинации

Тази тенденция продължава още от сезон пролет/лято, когато един от водещите трендове беше ефирни чорапи, комбинирани със сандали. Е, неочакваните модни съчетания не спират дотук, така че през есента най-добре заложете на овърсайз пуловер и миди пола.

Цветни слънчеви очила

Слънчевите очила отдавна не са аксесоар само за топлите месеци от годината, когато жарките лъчи ни галят. Заедно с класическите черно-кафяви лещи през есента заложете и на оцветени стъкла, които дори могат да контрастират на рамката. Ако това не се вписва във вашия личен стил, то може би "Geek" тенденцията ще ви допадне – напълно прозрачни стъкла. Не забравяйте, че при тях гримът си е почти задължителен, тъй като акцентират на очите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама