Откриха Седмицата на модата в Милано


Откриха Седмицата на модата в Милано

Седмицата на модата в Милано започна екстравагантно, с ревю на дизайнерката на Ана Молинари за марката "Blugirl". Тя прехвърли хедонистичното усещане, познато от последната й пролетна колекция, в представените сега есенно-зимни дрехи.

Три-четвърти шлифери с флорални мотиви и други ярки принтове са част от характерните модели на Молинари за дъщерния бранд на нейната „Blumarine” марка. Миналата година дизайнерката изрази мнението, че италианската мода трябва да се отпусне и позабавлява след години на мрачност, предизвикани от икономическата рецесия в страната и усещането, че Милано губи модната битка с Лондон, Ню Йорк и Париж.

Изглежда песимизмът е забранен тази година, като млади дизайнери смело поемат щафетата от ветерани като Молинари, Мучия Прада и Джорджо Армани. На откриването на Миланската седмица присъстваше и италианския премиер Матео Ренци, което се възприема като знак, че модата отново получава признание от властта като значим икономически фактор.

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама