Pierre Cardin Есен 2023 препраща към космическата ера на марката


Pierre Cardin Есен 2023 препраща към космическата ера на марката
Снимка: Getty Images

Френската модна къща Pierre Cardin се завърна на Седмицата на модата в Париж за първи път от десетилетия с цветна и нестандартна колекция тоалети, която препраща към космическата ера на марката, съобщи "Ройтерс".

Моделите дефилираха с двуцветни сака с триъгълни ревери, асиметрични рокли и пелерини, блестящи златни панталони и тънки вратовръзки в стреловидна форма.

Триизмерни въртящи се холограми се прожектираха във витрините на магазина, разположен срещу Елисейския дворец в Париж, както и в чантата на един от тоалетите. Сред гостите на събитието беше известната френска певица Мирей Матийо.

Праплеменникът на самия Пиер Карден – Родриго Базиликати - Карден, който пое юздите след смъртта на основателя на модната къща през 2020 г., обясни, че колекцията е направена от рециклирани материали и от плат, който е прекарал вече десетилетия в склада.

Той добави, че в стремежа си да предизвика интерес сред по-младите, са организирани конкурси, за да се привлекат талантливи хора от чужбина, които да се присъединят към модната къща.

"Целта ми е да вкарам Pierre Cardin в правилния път", каза той след дефилето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама