Принц Чарлз пусна своя модна колекция (СНИМКИ + ВИДЕО)


Принц Чарлз пусна своя модна колекция (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският престолонаследник принц Чарлз многократно е обявяван за най-добре облечения мъж в света от мъжки списания като Esquire и GQ, а сега той представи своя собствена линия дрехи.

Колекцията Modern Artisan се състои от 18 луксозни облекла - десет дамски и осем мъжки, изработени от най-висококачествени естествени материали и в съответствие с принципите на устойчивост, които принцът представлява във всички сфери на живота. Що се отнася до дрехите, както той каза пред британския Vogue, принцът е отвратен от "бързата мода", в която се купуват и изхвърлят дрехи в големи количества.

"Предпочитам да ги преправям и преработвам, вместо да изхвърлям неща от килера", каза той. Това се доказва и от снимките, направени през последните десет години, на които принцът носи две еднакви палта.

Палта, якета, ризи и панталони са неразделна част от проекта, финансиран от фондацията на принца, в сътрудничество с италианската марка Jux-net-a-porter. Дрехите с подписа на британския принц ще се продават чрез тяхната онлайн страница.

Целта на това дългосрочно сътрудничество е да укрепи традициите в производство на облекла във Великобритания и Италия. Всички приходи ще бъдат дарени за програми за текстилни курсове за млади хора чрез фондацията на Чарлз.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама