Спряха реклама на Gucci заради твърде слаби модели


Спряха реклама на Gucci заради твърде слаби модели

Забраниха реклама на италианската модна марка Gucci, заснела прекалено слаб модел, пише "Индипендънт".

В рекламата се вижда група модели да се забавляват във вила във Флоренция, като всяка носи модел от круизната колекция на марката.

Обект на възмущение станаха две момичета от клипа, едната седяща на ярко жълт диван с изключително слаби крака, а другата с рокля с дълги ръкави, облегната на стената. И двете манекенки са отприщили възмущението към марката, обвинена в "безотговорно показване на "нездрави” жени.

Gucci обясни, че рекламата е качена на сайта на "The Times”, тъй като е насочена към по-зряла и "сложна” публика, а вестникът има точно такива читатели.

Според регулаторите за рекламни стандарти в Италия ръцете на едната манекенка са доста слаби и несъразмерни с долната част на тялото. В допълнение "мрачното изражение на лицето, покрито с тежък грим, прави момичето да изглежда още по-мършаво". Марката получи забрана да използва манекенката в рекламни клипове.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама