Съвети от експертите: Как да изберем сватбен воал


Съвети от експертите: Как да изберем сватбен воал
Снимка: iStock/Guliver

Сватбеният ден е най-дългоочакваният миг за всяка жена. Още от малки момиченца си мечтаем за този ден, когато ще се превърнем в принцеси и ще кажем "Да" на своя принц. Ето защо, когато събитието настъпи, ние искаме всичко да е изпипано – до последния детайл.

Роклята, мястото, гостите, украсата – всичко това заедно ще направи нашата мечтана сватба реалност. Един от многото важни моменти за този ден е изборът на було.

Как да изберем най-подходящия воал за нас?

Като дължина воалите могат да са дълги - почти до края на роклята, по-къси или да се превърнат в съвсем къси воалетки за по-класическите булки. По-късите воали придават малко неформален и ретро имидж, докато дългите са по-официални и традиционни.

Булото е най-важната нотка на сватбената рокля и трябва да се вписва идеално в нейния стил и модел. Цветът също е важен. Ако сте решили да не сте със снежно бяла рокля, а някакъв оттенък на бялото, добре е да сравните двата цвята, за да не останете неприятно изненадани от разликата. За дамите, които са заложили на семпла рокля, успешно могат да я съчетаят както с пищен на детайли воал, така и с изчистен. Ако обаче сте решили да бъдете истинска принцеса, облечена в богато украсена рокля, то най-добрият избор за вас е семплият воал.

Когато става въпрос за дължината на сватбения воал, определяща не е само сватбената рокля, но и прическата.

За дамите, които винаги искат да са модерни, различни и привличащи вниманието, идеалният избот са воали, украсени с дантела, с малки нежни цветя или други детайли, съответстващи на стила на сватбата.

3 ГРЕШКИ, КОИТО ВСЯКА БУЛКА ДОПУСКА ПРЕДИ СВАТБАТА

Още полезни съвети при избора на булчински воал:

Украсата на воала трябва да си подхожда с тази на сватбената рокля. Ако дрехата ви има украса с перли, то и воалът трябва също да бродирате с тях. Все пак искате да изглеждате красива и нежна, а не натруфена в този специален ден, нали?

Дължината на воала трябва да съобразите с вашата фигура. Високите дами могат да носят всякаква дължина, но на по-нисичките жени подхожда по-къс воал, най-много до линията на кръста. Ако искате да изглеждате по-високи, препоръчително е булото ви да е от два пласта, а прическата да е с високо прибрана коса. Ако пък сте по-висока от младоженеца, избягвайте издължени фризури и твърде пищни воали.

Когато изберете сватбен воал се уверете, че можете да се справите с тежестта му. Хората са казали: "Трай бабо за хубост!", но не е нужно да се измъчвате цял ден. Ще носите булото дълго време и ако е прекалено тежко, то може да развали не само прическата ви, но и вашето настроение, дори и да предизвика главоболие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама