Съвети при избора на спортен сутиен


Съвети при избора на спортен сутиен
Снимка: iStock/Guliver

Спортните сутиени са може би най-важната част от облеклото ви за фитнес, независимо дали имате големи или малки гърди. Но е много вероятно да носите неправилния размер (както повечето жени, според експертите). Това е така, защото за тренировка инвестирате в сладки клинчета, но без достатъчно удобен сутиен може да си причините дискомфорт в гърдите, болки в гърба и раменете, дори увреждания на гръдната тъкан и увисване.

За щастие, днес най-добрите модели спортни сутиени са модерни и функционални. Ето и няколко съвета как да изберете правилния:

1. Пазарувайте от магазин (а не онлайн) и потърсете помощта на квалифициран специалист

Може би си мислите, че сте експерт, когато става дума за собствените ви гърди, но има важна причина, поради която трябва да се обърнете към специалист. Гърдите ви се променят по форма и размер, когато теглото ви се покачва или намалява, когато имате дете или от възрастта ви, така че е лесно да се заблудите, че носите правилния размер.

2. Размерът ви трябва да диктува това какъв модел спортен сутиен трябва да изберете, но в крайна сметка това е и въпрос на личен комфорт

Има два основни типа спортни сутиени. Първият вид работи за намаляването на движението на гърдите по време на тренировка, което ви дава усещането за стегнатост – гръдната тъкан е допряна до гръдната стена. Вторият вид изглеждат по-скоро като обикновените сутиени и отделят гърдите една от друга, което може да осигури по-голяма подкрепа, когато гърдите ви се движат по време на упражненията.

3. Избирайте модела спрямо тренировките, които ще правите

Винаги взимайте под внимание интензитета на тренировките ви. При йогата, например, ви трябва сутиен с по-малка подкрепа, по-мек и с по-тънки презрамки. Но за тичане си изберете с по-голяма подкрепа за гърдите.

4. Огледайте хубаво как изглеждате в даден модел

Линията на сутиена ви не трябва да бъде перпендикулярна на пода. Не трябва да се качва нагоре или да стои смъкнато. Презрамките ви не трябва да са се впили в кожата ви.

5. Изберете комфорта пред модните тенденции

Нищо не трябва да е вкопчено, врязано или подаващо се. Ако това се получава, когато носите някой последен модел, по-добре изберете "по-грозната" алтернатива, която е и по-удобна. Гърдите ви ще ви благодарят за подкрепата по-късно – буквално.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама