Топ тенденции при очилата за 2013


Топ тенденции при очилата за 2013

Очилата са незаменим аксесоар за всяка дама. Научете какви модели са модерни през тази година.

Извънгабаритни, големи и смели – първото място на извънгабаритните очила във всички модни класации е неоспоримо. Тези, които са отправили по-тесен поглед към тенденциите за топлия сезон са наясно с важността да имат този аксесоар. Ретро-шик ефектът, който може да придадете на своя външен вид е неоспорим. Едноцветни или на принтове – изберете стила, който отговаря най-добре на вашите очаквания. Проектиран за жената, която прекарва дните си на плажа или в тичане из града, този стил предлага допълнителна защита и покритие.

Декорирани очила – слънчеви или диоптрични с красиви пластмасови и метални цветя или нестандартни метални орнаменти по кръжилата и дръжките. Моделите на Tiffany за 2013 г. са с изразени бижутерийни акценти – емблематичната за марката маргаритка. А моделът на Bvlgary се отличава с цветни елементи на дръжката, които се свалят и се превръщат в блестящи, елегантни обеци.

Принтовете с флорални мотиви също са хит за 2013 г. Това важи както за облеклото, така и за аксесоарите. Актуални са също графичните елементи, изразителните рок мотиви, животинските или по-абстрактни принтове. Слънчевите и диоптричните очила за пролет 2013 са пълни и с горещи розови, зелени, лимонено жълти и сини нюанси.

Огледални покрития при слънчевите очила е новата вълна от 80-те години. Те са една от основните модни тенденции за летния сезон. Огледалните стъкла са присъствали в почти всички модни издания в Милано, Ню Йорк и Париж. Идеални са за съвременното момиче.

Котешките слънчеви или диоптрични очила са отново в топ тенденциите. Те са вдъхновени от класическите холивудски филми от 50-те, носени от актриси като Дороти Дeндридж, Одри Хепбърн и Грейс Кели. Очила във форма на котешко око са за хора, които искат да подчертаят уникален стил. Моделите, модерни това лято са цветни, романтични и много ретро. Самите очила придават по-мистериозен и драматичен вид, защото подчертават скулите на лицето. Дамските слънчеви очила, допълват естествената красота, като залагат на грациозни линии напомнящи за финеса, който всяка жена притежава. Пастелните тонове и семплите, изчистени линии са характерни за женствения стил на лятото.

Авиаторски, кръгли и геометрични форми – при слънчевите очила авиаторските модели са малко по-различни, по-женствени по-иновативни и в по-ярки цветове. Актуални са и кръглите очила във всички размери – малки, средни и големи, както и тези с изразени геометрични форми.

Разнообразието по покритията на дръжките също е много голямо – злато, карбон, паладии и др.. Хит са и моделите от естествени материали – кожа, рог, дърво, както и моделите от високотехнологични материали.

Снимки фото: Божидар Марков / Zeiss Experience Center

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама