Това е новият творчески директор на Gucci (СНИМКА)


Това е новият творчески директор на Gucci (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Италианският дизайнер Сабато де Сарно е назначен за творчески директор на Gucci, предадоха осведомителните агенции, като цитираха съобщение на компанията Kering, собственик на модния бранд.

Той ще представи първата си колекция за марката по време на Седмицата на дамската мода в Милано през месец септември.

Сабато де Сарно започва кариерата си в Prada през 2005 г., след което преминава през Dolce & Gabbana, преди да се присъедини към Valentino през 2009 г., където заема няколко поста, преди да започне да отговаря за колекциите мъжка и дамска мода, като работи в тясно сътрудничество с главния дизайнер Пиерпаоло Пичоли.

Задачата на италианеца в Gucci е да възроди марката, която след значителен растеж между 2015 и 2019 г. започна да губи инерция в последните години.

"Горд съм да се присъединя към модна къща с толкова необикновена история и наследство, успяла през годините да приеме и съхрани ценности, в които и аз вярвам. Трогнат и развълнуван съм да допринеса с моята творческа визия за марката", се казва в изявление на Де Сарно, разпространено от Kering.

Предишният творчески директор Алесандро Микеле напусна внезапно през ноември м.г. след седем години работа за Gucci. Според източници на Ройтерс причината за това са изострените му отношeния с висшия мениджмънт на компанията Kering.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама