Трябва ли обувките и аксесоарите ви да са в тон? Какви са новите тенденции


Трябва ли обувките и аксесоарите ви да са в тон? Какви са новите тенденции
Снимка: Vagabond

Това правило царуваше години, да не кажем десетилетия наред до един красив миг, в който стана ужасно демоде. 

Изведнъж никой вече не държеше на това и си избирахме фантастични обувки, докато носим невзрачни чанти, бижутата поеха свой собствен път и на никой не му хрумваше да внимава дали всичко е в синхрон. 

Сега, през 2020 г. (а явно и в следващото десетилетие), тенденцията отново се обръща. Вече отново е истински задължително да съчетавате обувките, колана,чантата и аксесоарите си. 

Някои дизайнери отиват още по-далеч и създават модели на дрехи и дамски обувки от един и същи плат. Ако това ви се струва прекалено, ето основните комбинации от дамски обувки и дамски колани, които трябва да имате в гардероба си, за да изглеждате стилно, без грешни стъпки. Или faux pas, както би казала Коко Шанел. 

Обувки и колани за официални поводи

Винаги дръжте в гардероба си чифт хубави официални обувки - не в черно, както вероятно си мислите, че ще кажем, а в нежно бежово. То е по-подходящия цвят, защото стои добре и със светли и с тъмни рокли. 

Освен това бежовите обувки оптически удължават силуета. 

В графата на официалните облекла влизат също тънките коланчета в сребристо и златисто и коланите тип връзка. Те добавят интересен акцент към официалните рокли. Разбира се, имате нужда и от колан в цвят пудра, който да се съчетава с бежовите обувки. 

Обувки и колани за ежедневието

Нека първо уточним, че за нас има два вида ежедневие - работно и домашно. Във времена, в които двете сфери от живота ни са с размити граници, понякога не е много лесно да определиш с какво да се облечеш. 

В офисна среда носете удобни, но елегантни обувки. От гледна точка на удобството невисоките токове (до 5 см) са незаменими. Те хем дават онази хубава изправена походка, каквато дават обувките на ток, хем не уморяват краката, които и без това страдат от дългото седене на стола. 

Много добре стоят в офиса и моделите тип “оксфорд” от лак или от два вида кожа, обикновено бяла и светлокафява. 

Подходящите за такива случаи колани са класическите кожени и тънките в различни “корпоративни” цветове - сиво, синьо, бежово, бяло. 

Обувки и колани за небрежните дни

Когато всички задачи са свършили, когато е време за почивка и разходка в парка, кецовете са единствените обувки, от които имате нужда. Да са удобни, да са меки, да не са със скучни връзки и да са в най-различни цветове - какво повече да иска човек. 

Ако много си ги харесвате, не пречи да ги носите и в офиса. Вече не е необичайно да се съчетават официални панталони и спортни обувки. 

Колкото до коланите, тук нямате никакви ограничения - спортните колани са във всички цветове на дъгата и могат да освежат и най-стария ви чифт дънки. Разбира се, в унисон с теорията за съчетаване на обувките и коланите, интересно би било и двете да са от една марка, да речем Reebok. Така дори в небрежните си дни ще сте истинска повелителка на стила, точно като Шанел. 

Огромен избор на дамски обувки ви очаква в ANSWEAR

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама