Valentino с ревю, напомнящо историята на модната къща (ВИДЕО)


Valentino с ревю, напомнящо историята на модната къща (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Модна къща Valentino направи грандиозно шоу в края на миналата седмица в Рим, Италия.

На представянето на колекцията, разработена от творческия директор на марката Пиерпаоло Пичоли, бяха поканени много световни знаменитости, сред които Анна Уинтур, Наоми Кембъл и Ан Хатауей. 

Манекените, представящи тоалетите от колекцията, слизаха по Испанските стъпала до площад "Испания”, в района на който се намира централата на Valentino – "Палацо Минянели". Модната къща е създадена през 1959 г. от Валентино Гаравани и партньора му Джанкарло Джамети, като тяхното първо ателие е било на улица "Грегориана", която също се намира в района на площад "Испания”. Така че името на модното шоу "The Beginning" (Началото) не бе избрано случайно, а целеше да напомни откъде е започнала историята на модната къща.

Тоалетите, представени на ревюто, бяха в типичните за Valentino цветове – червено, лилаво, различни нюанси на розовото, черно, синьо, жълто, зелено. Цветовите съчетания бяха максимум до три в тоалет. Открояваха се монохромните модели. Ефирни рокли, унисекс широки костюми, обемни и разнородни по форма манта, дълги поли, минималистични тоалети – това бяха само част от елементите от колекцията. Причудливи конструкции с пера, стъбла и цветя се мъдреха на главите на някои от моделите. Сред тоалетите доминираха и тези с формата на цветя, най-вече на пищни рози, предназначени както за жените, така и за мъжете, отбелязва сп. Vogue.

"Това е една много лична колекция, защото тя е колекция за историята на Valentino", заяви Пиерпаоло Пичоли на пресконференция преди модното шоу. Той каза, че е нарекъл така ревюто, защото модата е постоянно начало, а всяко начало съдържа идея за обещание и за бъдеще. Според дизайнера при всяка нова колекция се почва наново, без предварително зададен модел за следване. "Същият дизайн може да бъде интерпретиран по един напълно различен начин шест месеца или шест години, след като е бил създаден. Разликата идва от хората, които носят моделите, от човешкия подход и това е историята, която искам да разкажа с тази колекция и това ревю", каза Пичоли.

Моделите бяха представени на фона на енигматичните изпълнения на английския певец Тимъти Лий Маккензи, по-известен с творческия псевдоним Лабринт. 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама