Връчиха наградите "Златна игла 2021"


Връчиха наградите "Златна игла 2021"
Снимка: Академия за мода

Връчиха тазгодишните награди на Академията за мода "Златна игла 2021". Победителите в петте категории: "Най-добър млад дизайнер", "Моден фотограф", "Моден гримьор", "Модна къща на годината" и "Дизайнер на годината" бяха избрани от 30-членно компетентно жури, което се състои от водещи модни и лайфстайл журналисти.

Призът "Най-добър млад дизайнер" грабна Антон Узунов, който представи колекция есен/зима 2021/2022 на модния си бранд Antony Langountin.

Костадин Кръстев – Коко беше награден в категория "Моден фотограф" и това го направи трикратен носител на приза. Няколко момичета дефилираха на подиума с негови фотографии, които можеха да бъдат закупени след церемонията. Всички средства, събрани от продажбата, са дарени за една прекрасна кауза, подпомагаща финансово творческото развитие на студенти по мода и посещение на Седмицата на модата в Милано. Социалната инициатива на Академията за мода се осъществи освен с фотографа на годината, но и с лицето на "Златна игла 2021" Вероника Стефанова.

Следващият носител на приза бе в категория "Моден грим", а името на победителя – Елиза Попова, която вече е двукратна носителка. Тя представи свои грим-творения по особено интересно начин, а именно чрез пърформънс от танцьори.

В категория "Модна къща на годината" спечели сватбеният бутик "Алегра" с дизайнер Радостина Илиева. Той е основан през 2009 година, от дизайнерите Радостина Илиева и Галя Долапчиева, и създава булчински, абитуриентски и официални рокли.

Кулминацията на вечерта беше връчването на приза в категория "Дизайнер на годината", с който беше наградена Радослава Лазарова. Това е втората "Златна игла" на дизайнерката, като първата ѝ e в категория "Най-добър млад дизайнер". За отличителния творчески почерк на младата дизайнерка са характерни смели конструктивни решения, женствени силуети, интригуващи съчетания на цветове, материи и декоративни елементи. Акцентите в тоалетите на модния бранд "Блинк" са авторската дантела и ефектът "рисунка върху тялото".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама