За първи път модел по буркини в Sports Illustrated (снимки)


За първи път модел по буркини в Sports Illustrated (снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

Американското списание Sports Illustrated е известно с горещите си снимки на разголени модели. Този път изданието реши да провокира, като за първи път засне фотосесия на жена, която носи хиджаб и е облечена в буркини. Става въпрос за Халима Аден.

На кадрите 21-годишното момиче, което изповядва исляма, позира в различни модели бански костюми, които напълно покриват тялото й.

Халима споделя в кратко видео, че това е сбъдната мечта за нея и дори не знае как да го опише.

"Не се променяйте... Променете ИГРАТА! Дами, всичко е възможно!!! Да бъда на страниците на Sports Illustrated означава много повече. Това изпраща съобщение на моята общност и на света, че жените с различни истории, външен вид и възпитание... могат да бъдат заедно и да бъдат почитани. Благодаря много на целия екип, че ми дадоха тази невероятна възможност", пише Аден към един от кадрите.

Халима е сомалийка и прекарва детството си в бежански лагер в Кения. Когато е на 7 години, заминава със семейството си за САЩ. Тя всъщност е и първата манекенка, която дефилира по модните подиуми в Ню Йорк, Милано и Лондон с хиджаб.

Това не е единствената новост при Sports Illustrated. За първи път броят, посветен на банските, излиза през май, а не както е по традиция - през февруари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама