Започна Седмицата на модата в София


Започна Седмицата на модата в София
Снимка: Victoria Group

Седмицата на модата есен-зима 2017/2018 в София стартира вчера в препълнената зала EFE, която беше декорирана с 2000 жерави-оригами, символ на мира.

Първата от трите вечери на SFW 2017 започна с дългоочакваните ревюта на български дизайнери и марки, а началото на шоуто дадоха моделите на Agressia.

Дизайнерът Румяна Константинова представи палта от висококачествени материи, от мохер, алпака и вълна – предимно едноцветни, свободни и обемни, с големи и красиви копчета. Пухените якета остават актуални и този сезон, но с акцент от свежи, цветни принтове със средна дължина. Класическите кожени якета бяха съчетани с панталони от фина вълна, което гарантира стил и удобство.

Жана Жекова и нейната нова колекция есен/зима внесе много елегантност и усещане за вечерен шик. Моделите Ирена Милянкова и Венета Харизанова представиха вечерните рокли - комбинация от дантела, шифон и коприна. Нежните рокли са изработени от красиви тъкани, в някои от моделите дантелата изкусно имитира татуировка върху тялото в класическите цветове, черно, сиво, синьо и екрю.

Модна къща Banderol дефилира с колекцията си есен/зима, в която облеклата следват извивките на тялото във впечатляваща комбинация от обемни поли от тюл и шифон. Моделите са изключително женствени и представени във всички вариации на бялото, дантелата и 3D елементите.

Новата колекция на дицайнера Милена Петрова за Wolf Wolley носи романтичното название "Сърцето на розата" и е вдъхновена от "Малкия принц" на Екзюпери.

Биляна Йотовска - фитнес моделът и бикини фитнес-шампион, представи новата колекция на бранда си Biliana Yotovska Label. Ревюто стартира със спортно-акробатично изпълнение на двойка модели, облечени със спортните дрехи на марката. В представянето на колекцията участва и нейната дъщеря и съпругът й Митко Димитров.

След спортната феерия публиката се пренесе към Изтока, благодарение на колекцията "Controversial" на младата Станислава Петрова Sassy, студент в програма "Мода" на НБУ. Облеклата са вдъхновени от изкуството на младия китайски поет и фотограф Рен Ханг, което може да бъде определено като визуална поезия без граници. Той подрежда моделите си в хипнотизиращи пози и създава абстрактни скулптури от устни и крайници.

Последни за първата вечер дефилираха моделите на Анита Петрова - магистър по "Мода и бизнес стратегии" в НБУ. Представената колекция е нейна дипломна работа и е съставена в контраст между кашмир и материи за спортни облекла. Ситопечатът върху дрехите пък е инспириран от ярките цветове в природата и най-вече – от оперението на папагалите. Моделите са свободни, с широки ръкави – тип кимоно, подходящи за свободното време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама