10 здравословни ползи от мангото


10 здравословни ползи от мангото
Снимка: iStock

Мангото е страхотен екзотичен плод, който не е само вкусен, сочен и сладък, но е препълнен с полезни вещества, имащи невероятни ползи за здравето!

Стимулира имунната система

Мангото е богато на витамин С и А, а оранжевият му цвят се дължи на голямото количество каротеноиди. Всички тези вещества стимулират имунната система и я правят по-устойчива на настинка и грип.

Понижава холестерола

Мангото е богато на пектин, фибри и витамин С, които вкупом понижават холестерола и предотвратяват натрупването на плаки по съдовете.

Изчиства кожата

Проблемите с кожата са показателни както за външни проблеми, така и за вътрешни. Антиоксидантите в мангото помагат на тялото отвътре, но това се отразява благотворно на кожата, която започва да сияе.

Подобрява зрението

В мангото се съдържат големи количества витамин А, важен за здравето на очите.

Улеснява храносмилането

Фибрите в мангото оказват положително влияние върху храносмилателната система като ускоряват метаболизма и подобряват разграждането на храната.

Хидратира

Този прекрасен сочен плод е много богат на течности, които хидратират тялото, предпазват от топлинен удар в жегите и дават жизненоважни витамини.

Алкализира тялото

Алкалната среда в организма е важна, за да сме здрави. Ако организмът ни е предимно киселинен, това крие рискове от заболявания, възпалителни процеси, стареене, хронични проблеми.

Предпазва от диабет

Мангото има свойството да понижава нивата на инсулин в кръвта, което се отразява благоприятно на кръвната захар.

Действа като афродизиак

Плодът е източник на витамин Е, който според изследванията подобрява сексуалната активност и повишава желанието за секс.

Намалява риска от образуване на рак

Мангото е много богато на мощни антиоксиданти, които потискат растежа на туморни клетки и забавят стареещите процеси.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама