12 причини да ядем грозде


12 причини да ядем грозде
Снимка: Thinkstock/Guliver

Освен, че гроздето ще задоволи вашия апетит, тъй като е един от плодовете, съдържащи най-много захар, то ще ви снабди с много полезни вещества. Предлагаме ви 12 причини защо да хапвате грозде.

1. Гроздовата захар е най-доброто "гориво" за човешкия организъм,  тъй като не се преработва от храносмилателните ензими и се усвоява оптимално.

2. Помага за образуването на гликоген, който от своя страна служи като енергиен резерв за мускулите и за цялото ни тяло.

3. В гроздето се намира антиоксидантът резвератрол, който помага за редуцирането на излишните мастни депа в организма и повторното им натрупване.

4. В плода се съдържа много калий, който укрепва сърдечния мускул и подпомага отделянето на излишните течности.

5. Ципата на гроздовите зърна е отлично средство за изхвърляне на натрупаните отрови в стомаха и червата.

6. Благодарение на съдържанието на витамини от групата В, калий и магнезий, гроздето подпомага нервната система и намалява стреса.

7. Редовната консумация на този вкусен плод стимулира производството на хемоглобин и на червени кръвни телца, което засилва имунитета.

8. Семките на гроздето са мощен антиоскидант, който забавя стареенето като контролира свободните радикали.

9. Тъмното грозде е богато на желязо и влияе добре на кръвобръщението.

10. В гроздето се съдържа витамин В, който предпазва мускулите от спазми и витамин РР, който укрепва стените на кръвоносните съдове.

11. Гроздовите семена съдържат до 50 пъти по-мощни антиоксиданти от витамин Е и витамин С. Те имат и антивирусни и антиканцерогенни свойства.

12. Съдържимите киселини в гроздето, предимно ябълчна, лимонена и фосфорна, стимулират обмяната на веществата. Затова плодът помага при липса на апетит и запек.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама