12 съвета, за да бъдете по-здрави и щастливи през 2015


12 съвета, за да бъдете по-здрави и щастливи през 2015
Снимка: Thinkstock/Guliver

Дните, седмици и месеците отлетяха толкова бързо и ето ни тук - в началото на 2015 година, която надяваме се ще бъде още по-хубава от старата.

Сега е идеалният момент да започнем да мислим за това какво искаме да постигнем през 2015, какво да задържим и какво да променим.

Ако едно от нещата, които искате за новата година, е да сте по-щастливи и по-здрави, последвайте нашите прости, но много ефективни съвети. Те ще направят живота ви по-хубав!

1. Пийте повече вода

Да, вероятно четете това за стотен път, но истината е една - водата е извор на живот. И ако все още не сте се научили да изпивате поне по 2 литра от вълшебната течност, то новата година е точното време за това!

2. Яжте повече зеленчуци

Това е един от най-добрите неща, които можете да направите за тялото си и за организма си. Ако прибавите в менюто си повече зелени и червени зеленчуци, ще се радвате на добро здраве и вечна красота.

3. Спете достатъчно

Не подценявайте съня, защото той е здраве! За добър и спокоен сън, никога не си лягайте с телефон под възглавницата. Изключете лаптопите и телевизорите поне половин час преди да заспите. Една чаша топъл чай преди сън ще ви успокои и ще ви помогне да заспите по-лесно.

4. Излизайте сред природата

Няма нищо друго като природата, което да ви накара да се почувствате толкова живи и щастливи. Никой не може да ни убеди, че да се потиш във фитнес залата е толкова добро за душата и тялото, както една приятна разходка в парка. Така че през новата година, прекарвайте повече време навън, излизайте сред природата, насладете се на красотата и свежия въздух.

5. Бъдете по-откровени със самите себе си

Признавайте си как се чувствате – ядосани ли сте, разочаровани, притеснени? Няма смисъл да се преструвате пред себе си. Само така ще преодолеете трудните моменти.

6. Правете упражнения

Не е нужно да прекарвате часове в залата, може да тренирате и вкъщи. Ако отделяте около 30 минути на ден за упражнения, ще поддържате добра форма и ще се чувствате по-здрави. Намерете нещо, което обичате да правите - аеробика, джогинг, танци и след това отидете и го направете!

7. Преглеждайте се редовно

Не чакайте, докато вече сте много болни, за да отидете на лекар. Ходете периодично на прегледи, за да се уверите, че сте в добро здравословно състояние. Не пропускайте да се запознаете с тегло си, холестерола и кръвното налягане и ако нещо не е в норма, приемайте нужните лекарства и витамини.

8. Станете доброволци

Малко неща ще ви накарат да се почувствате пълноценни в живота и едно от тях е да направите добро за някой друг. Така че, намерите някоя благотворителна организация, включете се в кауза, в която вярвате, научете повече за това как можете да им помогнете . Няма по-хубаво чувство от това да знаете, че сте направили други хора щастливи.

9. Откажете се от вреден навик

Да, те умират трудно, но организмът и портфейлът ще ви бъдат благодарни. Крайно време е да спрете да пушите или пък да прекалявате с алкохола.

10. Протегнете се

Приемете този съвет, както буквално, така и в преносен смисъл. Отделяйте по няколко минути всяка сутрин, за да разтегнете тялото си и да се подготвите за деня. След това се "протегнете" и вземете с две ръце това, което ви предлага живота. Запознайте се с нови хора, прочетете някоя книга, отиде за тази голяма промоция! Всеки ден предизвиквайте себе си и вижте колко далеч може да стигнете!

11. Забавлявайте се!

Джокерът беше много прав, когато зададе въпроса: "Защо толкова сериозно?" Животът е пълен с трудности и задължения, но също така има много хубави неща,, които ще ви накарат да се усмихнете. Трябва да се отпуснете, не приемайте нещата толкова на сериозно. Забавлявайте се!

Намерете си някое приятно хоби, правете повече неща, които ви доставят удоволствие. Без работа не може, но без забавления също.

12. Не забравяйте да благодарите

Да бъдем благодарни за това, което имаме в живота си, е такъв мощен начин, който ще помогне да се обичаме и ценим всичко около вас.

Дори и в най-лошите си дни трябва да си напомняме, че винаги има нещо, за което трябва да благодарим. Всяка вечер преди да заспите, помислете за три хубави неща, които ви правят щастливи и за които трябва да кажете "Благодаря!".

Забравете грижите, отпуснете се и ще разберете какви големи късметлиите сте, защото сте живи!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама