3 чаши кафе на ден удължават живота


3 чаши кафе на ден удължават живота
Снимка: iStock/Guliver

Любителите на кафето обичат да казват, че пият горчивата течност, защото това прави живота им по-хубав, но научно изследване установи, че този навик прави животът и по-дълъг.

И досега различни изследвания са установявали връзка между консумацията на кафе и дълголетието, но с спирали дотам, без да посочат причините за това.

Изследване на Международната агенция за изследвания върху рака и Кингс Колидж в Лондон са наблюдавали повече от половин милион души в 10 европейски страни.

Установено е, че тези, които пият по три чаши кафе живеят по-дълго от хората, които не пият кафе. Резултатите от изследването почиват върху анализ на най-голямото изследване на ефекта на кафето върху здравето на хората в Европа.

“Открихме, че консумацията на кафе се свързва с по-малък риск от смърт пи каквато и да е било причина и специално от сърдечно-съдови заболявания и болести на храносмилателната система“, казва водещият автор на изследването Марк Гюнтер. Важно за отбелязване е, че тези резултати са сходни в десетте наблюдавани европейски страни. 

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама