3 години на токчета и краката ви са увредени


3 години на токчета и краката ви са увредени
Снимка: Thinkstock/Guliver

Елегантният чифт токчета може да изглежда идеалният начин за завършване на работна визия, но твърде честото носене на високи обувки може да увреди краката ви за цял живот.

Изследванията показват, че ежедневното носене на токчета в продължение на 3 години може да причини дисбаланс в краката. Въпреки че първоначално укрепват мускулите около глезена, след 3 години обувките превръщат някои мускули в доминиращи, което повишава риска от навяхвания и счупвания в по-късен етап.

"Високите токчета са на мода, а понякога се изискват при определени професии, но жените невинаги са наясно до каква степен тези тенденции могат да нарушат равновесието им.

В изследването участвали 40 жени с професии, които изискват носенето на 10-сантиметров ток най-малко три пъти седмично. Резултатите показват, че деформирането на краката, болките в гърба и неправилното ходене се дължат до голяма степен на обувките. Така че е важно жените да вземат "превантивни мерки", като ограничават дните, в които излизат за работа с токчета.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама