5 евтини храни, които могат значително да подобрят здравето ни


5 евтини храни, които могат значително да подобрят здравето ни
Снимка: iStock

Определени храни могат да подобрят защитата на организма срещу болести и да окажат цялостен благоприятен ефект върху здравето ни.

1. Броколи

Експертите приемат броколите за продукт, който помага за подобряване на здравето. "Броколите са богати на сулфорафан, който се бори с раковите гени. Това вещество води до смъртта на раковите клетки", споделят експерти по хранене пред ETNT.

2. Спанак

Специалистите включват и спанака в списъка. Този зеленчук съдържа антиоксиданти (лутеин, зеаксантин), които се борят с възпалителните компоненти, причиняващи рак на гърдата.

3. Боб

Сред продуктите, които могат да подобрят здравето, експертите включват и боба като източник на протеин, необременен с вредни мазнини. "Фасулът помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания", споделят диетолози.

4. Овесена каша

Освен това експертите препоръчват периодично да се яде дълго варена овесена каша за закуска. Според лекарите, консумацията на овес има превантивен ефект при висока кръвна захар, помага за предотвратяване на диабет тип 2.

5. Ябълки

Ябълките от своя страна спомагат за поддържането на еластичността на съдовата тъкан, което е важно за предотвратяване на хипертония и скокове на кръвното налягане.

Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама