5 полезни съвета, за да не преядете по Великден

  • 5 полезни съвета, за да не преядете по Великден
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 26.04.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Нима съществува празник, който да не върви в комплект с богата трапеза? Със сигурност не и по нашите географски ширини! Макар да не се асоциира с калоричността на коледните и новогодишни празници, Великден също може да ви „зарадва” с няколко килограма отгоре. А да ви съветваме да се въздържате в името на хубавата фигура, е безсмислено и леко мазохистично, затова ще ви дадем няколко полезни съвета как да не преядете...

Не яжте козунак с яйца

Това е най-важното правило, което по Закона на Мърфи, бива забравено първо! Яйцата съдържат белтъчини, а козунаците – въглехидрати. Затова ги консумирайте поне през два часа, за да може стомахът да преработи тези храни по-лесно. В противен случай, коремът ви може да се подуе още преди да сте навлезли в „същината на трапезата”…

Започнете обяда със салата

Тя ще ви засити и няма да остане много място в стомаха за основното ястие. Най-добре е да гарнираме агнешкото със задушени зеленчуци. Те са нискокалорични и осигуряват достатъчно фибри, за да работи храносмилателната система по-активно.

Използвайте по-малки чинии

Доказано е, че те предразполагат към по-умерено хранене. Големите чинии обикновено означават и повече храна, която често се насилваме да изядем. Ако пък сте на гости и нямате възможност за избор, то си припомнете горното правило и напълнете чинията си със зелена салата.

Не пропускайте закуската

Не си мислете, че лишавайки се от първото хранене за деня прегрешенията на празничната вечеря ще се отразят по-малко калорично на силуета ви. Ако закусите обаче, вероятността да преядете при следващите хранения е по-малка. Най-добре забравете за калоричния козунак, а заложете на свеж плод и 2 яйца. Така и така, после ще се чудите какво да ги правите…

Внимавайте с месото, ако сте постили

Диетолозите съветват първият прием на месо и месни продукти да е много внимателен и пестелив, тъй като тялото се нуждае от пренастройка. Агнешкото месо определено не е от най-подходящите за „протеинов дебют”. Най-добре е онези, които са спазвали стриктно постите, да се захранят с варено пилешко и то само бяло месо.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.