5 правила, за да сме здрави и силни


5 правила, за да сме здрави и силни
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Може ли човек да вдигне с една ръка 3 тона и 240 кг? Може! Доказа го духовният учител Шри Чинмой (1931-2007), който неведнъж е демонстрирал нечовешки способности, посочи треньорът по борба и последовател на йога Иван Гарабитов в предаването на Стойчо Керев "Въпрос на гледна точка" по NEWS7.

Свръхчовешките възможности са постижими за всеки, убеден е Гарабитов. Според него рецептата за това е проста – вярата, мисълта, че можеш да постигнеш нещо. Със силата на мисълта вдигаме тежести, но и с мисълта можем да се разболеем – ако 10 пъти си повторим, че сме болни от нещо, на 11-ия път вече ще сме на легло.

За да сме здрави и силни Гарабитов призовава да спазваме 5 основни правила:

1. Правилно дишане – да зареждаме клетки с кислород. Вдишването е с корем, гърди, рамене.

2. Правилно пиене на вода- водата е лекарство преди хранене и час – два след храна, а отрова по време на хранене.

3. Правилно хранене – не се хранете точно преди нощен сън – организмът се възстановява по-добре ако сте гладни, отколкото преяли.

4. Правилно спортуване – ежедневно, 10-15 минути на ден специални упражнения помагат за възстановяване обмяната на веществата, опорно-двигателния апарат, укрепването на тялото. Не са необходими тежки физически натоварвания.

5. Правилно мислене – за да имаме здрав дух в здраво тяло, трябва да се обичаме, да прощаваме и да сме благодарни, и най-вече да вярваме в себе си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама