6 добри причини да пием ябълков оцет


6 добри причини да пием ябълков оцет
Снимка: iStock/Guliver

Вече знаете колко полезен може да е ябълковият оцет в кухнята. Сигурно често го използвате за приготвянето на дресинг за салата. Но знаете ли, че всъщност може да го пиете директно? Има много здравословни ползи да правите това, особено ако го приемате точно преди лягане. Единственото, което трябва да сторите, е да го разтворите във вода.

1. Помага за храносмилане

Комбинация от една чаена лъжица мед, 1 чаена лъжица ябълков оцет и чаша топла вда преди сън ще ви помогнат при киселини, подуване, запек и инсомния.

2. Предпазва от диабет тип 2

Чрез повишаване на чувствителността на инсулин в тялото, нивото на кръвната захар спада, което предотвратява значителни здравословни проблеми в бъдеще. Просто добавете 2 супени лъжици към чаша топла вода и пийте на гладно.

3. При зачервено гърло

Ако страдате от болки в гърлото, 1 чаена лъжичка ябълков оцет, разтворена във вода, 1 час преди лягане, половин час по-късно и точно преди лягане ще ви помогне да се справите с бактериалната инфекция в гърлото.

4. При мускулни крампи

Приемането на 2 супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода преди лягане ще повиши нивата на калий в тялото ви, тъй като често липсата на това вещество е причина за мускулните схващания на краката.

5. При лош дъх

Една лъжица ябълков оцет точно преди лягане ще отстрани натрупването на бактерии в устата, слагайки край на неприятния сутрешен дъх. 

6. При кандида

Ябълковият оцет регулира по естествен начин присъствието на кандида в тялото. Той е богат източник на пробиотици, балансира рН-то ни, а също така помага да се лишим от нездравословния биофилм на червата, който е дом за всякакви видове патогенни бактерии.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама