6 добри причини да пиете зелено кафе


6 добри причини да пиете зелено кафе
Снимка: iStock/Guliver

Както знаем, традиционното черно кафе е направено от печени кафени зърна, докато напитките от зелено кафе се приготвят с непечени или още зелени такива. Кофеиновият еликсир е доказал ползите си за здравето в редица научни изследвания, като за основен "виновник" се смята хлорогенната киселина, съдържаща се в непечените зърна. Ако все още имате колебания дали трябва да опитате зелено кафе, ето 6 добри причини да го направите.

1. Съдържа мощни антиоксиданти

Зелените кафени зърна са пълни с антиоксиданти, които спомагат за намаляване на вредните ефекти от свободните радикали в организма. Много експерти смятат, че именно увреждането на свободните радикали е фактор за развитието на множество заболявания, включително рак и атеросклероза. Няколко проучвания потвърдиха, че зеленото кафе съдържа 100% чиста хлорогенна киселина (CGA), която в своята същност е естер на кафеената киселина със силни антиоксидантни свойства.

2. Регулира теглото

Екстрактът от зелено кафе е един от най-добрите природни продукти за отслабване. Разбира се, хлорогенната киселина отново е замесена, тъй като тя води до намаляване на абсорбцията на въглехидрати в храносмилателния тракт.

3. Подобрява метаболизма

С годините зеленото кафе си спечели славата на "бустер за метаболизма". Само една чаша дневно ще ви помогне да изгаряте повече мазнини и да намалите отделянето на глюкоза от черния дроб в кръвта. Ако се чудите как да изберете качествено зелено кафе, за да прочистите организма си през пролетта, ние ви препоръчваме да се доверите на продуктите на SPETEMA caffe, които освен класически първокласен бленд от зърна Arabica, предлагат и зелено кафе с вкус на мента.

4. Регулира кръвното налягане

Зеленото кафе е добър регулатор както на нивото на кръвната захар, така и на кръвното налягане. Така че хората със сърдечносъдови заболявания съвсем спокойно могат да го консумират.

5. Хидратира кожата

Както споменахме, екстрактът от зелено кафе е естествен антиоксикант. Липсата на топлинна обработка предлага високи нива на "летливи" вещества като гама аминомаслена киселина и теофилин, които могат да ни помогнат да поддържаме здравето на кожата и да предотвратим появата на бръчки.

6. Грижи се за психичното здраве

Клинични данни сочат, че хлорогенната киселина, съдържаща се в зелените кафени зърна, ободрява, тонизира и повишава вниманието и концентрацията. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама