6 начина да се справите със зависимостта си към кафето


6 начина да се справите със зависимостта си към кафето
Снимка: iStock/Guliver

Не пушите, едва пиете (с изключение на вино, бира и маргарити) и се опитвате да се храните здравословно. Но ако все още пиете кафе или сода, вие още разчитате на пристрастяваща субстанция, за да оцелеете през деня. Не казваме, че трябва завинаги да се разделите с латетата, но имаме 7 съвета, които ще ви помогнат да държите под контрол кофеиновата си зависимост.

1. Заменете кафето за зелен чай

Зеленият чай съдържа около 1/3 кофеин от сутрешното ви кафе. Тъй като дълго време сте били пристрастени, това е добър начин да започнете да отказвате кафето, като го замените с по-здравословна напитка.

2. Взимайте ибупрофен през първите 3 дни

Дори да пиете чаша кафе всяка сутрин на закуска, е много вероятно да изпитате силно главоболие, смяна на настроението и трудност при концентрирането, когато спрете кафете. Обикновено симптомите започват един ден, след като сте спрели кафето, най-лоши са през втория и третия ден и отминават до 9 дена. Ако не сте сигурни, винаги може да се обърнете към вашия лекар или да вземете ибупрофен.

3. Постепенно преминете към билков чай

Най-после сте овладели това главоболие? Страхотно, време е да замените зеления чай за билков без кофеин, като мента или портокал. Направете го постепенно - ако пиете три чаши зелен чай на ден, заменете едната за чаша билков. Постепенно преминете изцяло на билков.

4. Пийте хлорофилна вода

Ако ви липсва прилива на енергия след пиенето на сода или кафе, пробвайте с хлорофилна вода. Научно е доказано, че тя повишава нивата на енергия, като е супер полезно, когато я пием следобед или след обяд.

5. Спете повече

Когато нямате стимулант като кофеина на помощ, не може да отричате, че сте изморени. Макар че може да се чувствате по-отпаднали през деня, всъщност е добре, тъй като ще ви бъде по-лесно да се наспите. Опитайте се да спите поне 8 часа на нощ, колкото е и здравословно.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама