6 селфита на ден стигат за диагноза


6 селфита на ден стигат за диагноза

Селфитата стават все по-модерни и все по-рядко чуваме "Извинете, може ли да ни направите една снимка?" Оказва се, че правенето на прекалено много селфита вече е признато за диагноза.

Според руския психолог Артур Гарганов 6 селфита на ден са достатъчни, за да се определени, че имате психическо разстройство. Границата, разбира се, е условна.
Има 3 категории, на които можем да разделим "селфи-любителите":

1. Безопасната
Човек си прави по 1-2-3 снимки на ден с телефона, но не ги качва никъде, пази ги само за себе си или най-много да изпрати някоя на гаджето.

2. На границата
Това са хората, които пускат по 2-3 селфита на ден в социалните мрежи и с нетърпение чакат да видят колко харесвания ще съберат. Повечето от тези хора все пак имат нужда от разговор с психолог.

3. Опасната
Тази категория е за хора, които качват повече от 6 снимки на ден. Това е патологичен случай, на който трябва да се обърне особено внимание. Човек става толкова зависим от общественото мнение, че не минава и ден без да търси одобрение по няколко пъти на ден.

Да добавим, че в последно време селфитата вече са станали опасни за живота, тъй като любителите на този вид фотография си правят снимки в доста екстремни условия. Специалистите смятат, че хората губят инстинкт за самосъхранение и контрол над ситуацията, когато емоциите надделеят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама