7 навика, които всъщност не са толкова полезни


7 навика, които всъщност не са толкова полезни
Снимка: iStock/Guliver

Не се подлъгвайте, че всичко "полезно", което правите за тялото си е наистина толкова полезно, колкото си мислите. Има навици, които повече ни вредят, но някак сме приели, че са добри за здравето ни. Ето кои са те:

1. Приемането на мултивитамини - нищо не може да замести здравословното хранене, приемът на ядки, зеленчуци, семена и плодове. Не се залъгвайте, че хранителните добавки и мултивитамините заместват това.

2. Използването на анти-бактериален гел за ръце - това не замества миенете на ръце със сапун и вода. Тези гелове не могат да премахнат някои доста опасни бактерии, които сапунът може.

3. Спирането на хляба - всичко е полезно, когато се приема в умерени количества. Липсата на хляб в ежедневието ви може да навреди на организма ви и да доведе до липсата на някои важни вещества.

4. Пиене само на минерална вода - изключително вредно за организма. Тялото ни не е създадено да приема само минерална вода, тя трябва да е най-много 1/3 от водата, която пием, за да запазим нормалния баланс в организма си.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама