7 ползи за здравето на децата от орехите


7 ползи за здравето на децата от орехите
Снимка: iStock

Знаете ли, че орехите могат да помогнат за регулиране на кръвното налягане на вашето дете? Чудили ли сте се какви други ползи за здравето имат орехите за вашите малки деца? Прочетете и научете за някои от невероятните ползи за здравето на орехите.

Орехите са сухи плодове, които почти приличат на миниатюрен човешки мозък. Те добавят много основни хранителни вещества към чинията на вашето дете. Помислете дали да не ги включите във вашата диета за малки шампиони, за да го направите по-умен и по-силен.

1. Омега-3 мастни киселини

Орехите са богати на омега-3 мастни киселини. Омега-3 са изключително важни, тъй като помагат на вашето дете да поддържа нормално кръвно налягане. Освен това, ядките също помагат за намаляване на нивото на холестерола на вашето дете, намаляват възпалението и поддържат сърцето му здраво. Едно от най-важните ползи от орехи за деца.

2. Магнезий

Орехите съдържат големи количества магнезий. Минералът е жизненоважен за вашето дете, тъй като ниското ниво на магнезий може да увеличи риска от заболяване от диабет тип

3. Витамини

Орехите са богати източници на витамин В1 и В6. Тези витамини са от съществено значение за развитието на мозъчната тъкан и за насърчаване на здравето на нервите ви.

4. Мазнини

Орехите са полезни в здравословните мазнини, полиненаситените мазнини (PUFA) и също така съдържат мононенаситени мазнини (MUFAs) (5). Тези мазнини помагат за понижаване на нивата на LDL или лошия холестерол на вашето дете и намаляват риска от сърдечни заболявания по-късно в живота му.

Още ползи на орехите:

1. Подобряват паметта

Орехите са полезни за мозъка на вашето дете, тъй като подобряват мозъчната сила, като увеличават паметта и повишават активността на мозъчните клетки.

2. За коса

Орехите играят основна роля за поддържането на косата на детето ви блестяща и блестяща, тъй като съдържат големи количества биотин.

3. Силни антиоксидантни свойства

Орехите проявяват силни антиоксидантни свойства и помагат на тялото на вашето дете да се отърве от токсичните вещества и свободните радикали.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама