8 съвета за повече енергия


8 съвета за повече енергия
Снимка: iStock/Guliver

За много хора кофеинът е горивото, което ги зарежда за изпълнения с ангажименти ден. Доказано е обаче, че кафето може да има доста негативен ефект върху здравето. Затова пък съществуват редица други начини, чрез които бихте могли да си направите „енергийна инжекция“. Ето кои са най-ефективните:

Изпийте чаша топла вода с лимон. Плюсовете за организма ви са много: рехидратиране, подобряване на храносмилането, засилване на имунната система и – разбира се – повишаване на енергията.

Хапнете бадеми. Имат високо съдържание на магнезий, фолиева киселина, тирозин – все полезни за мозъка и енергизиращи вещества.

Пуснете си мотивираща песен. Учените са доказали, че по-ударните песни предизвикват чувство за сила и увереност у слушателя.

Изяжте един банан. Тези плодове съдържат много въглехидрати, а са и полезни за организма.

Направете бърза тренировка. Отделянето дори само на 20 минути за йога или трениране преди работа ви прави по-енергични и продуктивни.

Общувайте с енергичен човек. Сещате ли се за онази колежка, която винаги говори сякаш е на три кафета? Разменете няколко думи с нея сутринта. Ентусиазмът на такива хора може да бъде заразителен.

Избягвайте тежките закуски. Прекалено много храна сутрин ще ви накара да се чувствате отпуснати и сънливи.

Не подценявайте хидратацията. Липсата на достатъчно вода в организма може да ви „изцеди“ и енергийно, затова не забравяйте да пиете често живителната течност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама