Чувствайте се отлично със зелената диета


Чувствайте се отлично със зелената диета
Снимка: Thinkstock/Guliver

Зелената диета е далеч от строгите диети, в които се храниш в определен час и приготвяш всичко с домакинско кантарче. Зелената диета е нещо напълно различно и може спокойно да се използва като полезна добавка към вашето хранене. Тайната съставка? Зеленолистни зеленучуци.

И така – решавате "да се вземете в ръце" и до лятото да изглеждате перфектно. Избирате най-новата диета, купувате всичко необходимо, включително и домакинско кантарче – все пак не трябва да се прекалява с количествата, нали?

Започвате диетата, опитвате се да не гледате лъскавите опаковки по магазините, междувременно хората от вашето семейство също минават на диета – без да искат – вие просто вече не готвите толкова често...

Защо ви е нужно всичко това?

Има и по-лесен начин. Напоследък разпространеното мнение е, че каквото и да се прави, то трябва да се прави с любов, а не насила, защото иначе няма да даде търсения резултат.

Тогава започнете зелената диета. Тя ви дава всичко, от което се нуждаете. Гладка кожа? Да. Сваляте килограми? Да. Здравословен живот? Да. Хапвате както и до сега (или почти по същия начин)? Да. Това е идеално за вас!

А сега и самата диета – смутита и салати от зеленолистни зеленчуци. Да, само това е.

Как така? Какво ви дава тази диета?

Тъй като зеленолистните зеленчуци са идеален източник на фибри, витамини и минерали, те зареждат организма ви с достатъчно здравословни хранителни вещества. С нея отслабвате бързо, без да се чувствате гладни и без да спирате да се храните както досега. Метаболизмът се засилва, отслабвате трайно и ефективно, а на всичкото отгоре и изглеждате по-млади.

А как изглеждате по-млади?

Засилването на метаболизма допринася и за по-гладка и тонизирана кожа. Антиоксидантите в зеленчуците детоксикират тялото ви по естествен начин и допринасят за стимулирането на алкална среда в организма. Зелените смутита се борят със стреса и депресията и подобряват работата на храносмилателната система. Вие изглеждате и се чувствате по-млади и изпълнени с енергия.

Освен това зеленолистните салатки и смутита ви осигуряват необходимата здравословно натрупана енергия, от която се нуждаете. Включете в дневния си режим и леки физически упражнения, ограничете консумацията на полуфабрикати и посещенията на ресторанти за бързо хранене. Така ще се радвате на крепко здраве, балансирано тегло, сила и достатъчно енергия.

Диетата предлага достатъчно гъвкав режим и е подходяща дори за хората, които не обичат да консумират дадени зеленчуци – те могат да бъдат добавени към чудесни смутита и да се консумират по този начин. Не е необходимо да спирате да се храните, докато я спазвате – просто ограничете вредните храни. Можете да спазвате диетата през пролетта или да я включите за постоянно в менюто си.

Приготвянето на смути отнема не повече от 5 минути – просто сипете зеленчуците, които сте избрали в блендер и блендирайте. Вече имате вкусна и здравословна напитка, директно доставяща ви необходимото ниво минерали, витамини и фибри. Изсипете смутито в красива чашка за из път и тръгвайте за работа.

Ето и няколко съвета, ако сте решили да я опитате:

• Когато приготвяте вашето смути – вземете рецепта от приятели, от интернет или просто импровизирайте;

• Ако нямате някоя съставка, заменете я с друга, която имате под ръка или която на вас ви харесва, стига да е подходяща, достатъчно здравословна;

• За да стимулирате още повече метаболизма добавяйте и чесън, лют червен пипер, лимонов сок, черен пипер;

• За да се предпазите от недостиг на протеини, консумирайте добри количества зелен грах, киноа, кедрови ядки, нахут, бадеми, боб, елда;

• Използвайте само пресни зеленчуци.

Източник: highviewart.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама