Ето защо е полезно да пием шампанско


Ето защо е полезно да пием шампанско
Снимка: iStock/Guliver

Наближава Нова година, което означава, че по традиция ще пием шампанско, когато настъпи 12 полунощ. Оказва се, че тази газирана алкохолна напитка е по-полезна, отколкото сме предполагали. Научете сами защо е добре да ударите 1-2 чаши на празника и не само.

1. Подобрява пространствената памет

Изследвания са показали, че пространствената памет може да се подобри след консумацията на шампанско. Това е способността да разпознаваме заобикаляващата ни среда, а също така да изпълняваме сложни задачи и изчисления. Това е изключително важно за възрастните хора. 

2. По-малко калории

Шампанското съдържа по-малко калории от червеното и бялото вино. Една стандартна чаша е само 80 калории, докато при виното те са около 120.

3. За здраво сърце

Малко известен факт е, че шампанското е полезно за нашето сърце, както виното. Това е така, защото се прави от грозде, а това следователно означава, че съдържа ресвератрол. Това е важен антиоксидант, който предотвратява увреждане на кръвоносните съдове, намалява лошия холестерол и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. В шампанското също така има полифенолни антиоксиданти, които също се грижат за здравето на сърцето.

4. Краткосрочна памет

Изследвания са установили, че определени протеини в шампанското са полезни за краткосрочната памет. Същестува хипотеза, че в рамките на 3 години, ако човек редовно пие шампанско, но не прекалява, може да увеличи с 200% протеина за памет в мозъка си. 

Това е било хипотеза, че в рамките на три години от проникващия шампанско редовно, но не над отдадат, човек може да има увеличение от 200% от протеина памет за повишаване в мозъка им. Това ще помогне значително в други когнитивни функции

5. По-хубава кожа

Тъй като шампанското съдържа антиоксиданти и винена киселина, ако си миете лицето с него, ще подобрите състоянието на кожата си и ще изравните тена. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама