Как може да се заразим с коронавирус дори с ръкавици (ВИДЕО)

  • Как може да се заразим с коронавирус дори с ръкавици (ВИДЕО)
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 07.04.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Много хора смятат, че когато носят медицински ръкавици на обществени места, са напълно защитени от коронавируса. Една бивша медицинска сестра показа, че това всъщност не е така. Тя нагледно демонстрира т.нар. "кръстосано заразяване" в кратко видео.

В клипчето Моли Ликси обяснява, че одобрява носенето на ръкавици в магазина, но пояснява, че хората често забравят, че НЕ трябва да пипат телефона си или лицето си, докато са с тях. Защо?

Основен път за предаване на коронавируса е въздушно-капков при кихане и кашляне, но и от вирусни частици, които се намират върху предмети и впоследствие са попаднали върху уста, нос и очи.

С помощта на боя Моли пресъздава какво се случва, докато пазаруваме и как неосъзнато пренасяме микроби и вируси.

Първо си слага медицински ръкавици, дезинфекцира количката, след това взима тоалетна хартия, по която обаче има микроби. Пипа носа си, телефонът ѝ звънни и тя го вдига със същата ръка, върху която вече са се пренесли микробите от тоалетната хартия. След това, разбира се, не дезинфекцира ръцете си и продължава да докосва различни предмети и части от лицето си.

 

Лиски съветва хората да бъдат по-внимателни, да свалят правилно ръкавиците и директно да ги хвърлят в кофата за боклук. А след това обезателно да измият ръцете си.

ВИЖТЕ ТУК КАК ПРАВИЛНО ДА МИЕТЕ РЪЦЕТЕ СИ

 

 

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.