Louis Vuitton ще произвежда безплатно дезинфектант за ръце


Louis Vuitton ще произвежда безплатно дезинфектант за ръце
Снимка: iStock/Guliver

Френската компания за търговия на луксозна козметика LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) обяви, че пуска течен дезинфектант за ръце в контекста на коронавирусната епидемия и безплатно ще предостави този продукт на френски болници. Това се посочва в съобщение, разпространено от фирмата.

"Поради продължаващия риск от недостиг на дезинфектанта хидроалкохолен гел, президентът и изпълнителният директор на LVMH Бернар Арно инструктира отдела за парфюмерия и козметика да мобилизира техническия си капацитет за производство и дарение на големи количества хидроалкохолен гел за правителствените агенции", гласи комюникето, цитирано от ТАСС.

Arno Corporation произвежда и търгува козметика за марките Dior, Guerlain и Givenchy. От днес тези фабрики, разположени до Орлеан, както и в градовете Шарт и Бове, започват преход към производството на антисептичен гел.

Произведените продукти ще бъдат дарени във френските държавни санитарно-медицински структури, "преди всичко" в 39 болници, принадлежащи към столичната асоциация Assistance Publique-H pitaux de Paris (AP-HP). През първата седмица ще бъдат произведени 12 тона гел, а в бъдеще обемите на производство ще се увеличат. Доставките ще продължат "толкова дълго, колкото е необходимо", се казва в изявлението.

Говорителят на асоциацията на болниците AP-HP заяви, че "някои прекъсвания в доставките" наистина са били наблюдавани и преди, но в момента има остър дефицит в снабдяването. Редица компании вече се обърнаха към парижките болници с подобни предложения за безплатна доставка на дезинфектантска течност - преговорите с тях са в заключителна фаза.

Гелът за дезинфекция на ръцете във Франция от началото на разпространението на коронавируса стана една от най-търсените стоки. В резултат на това лекарството изчезна от почти всички аптеки за няколко дни. В същото време продажбите започнаха по интернет на пет пъти по-висока цена. Миналата седмица френското правителство прие указ за определяне на цена на дребно за 100 mg за бутилка от 3 евро. Също така производството на гел е разрешено в самите аптеки.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама