Вече е задължително да носим маска за лице, глобата е 5000 лв

  • Вече е задължително да носим маска за лице, глобата е 5000 лв
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 30.03.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Вече е задължително да носим защитни маски на обществени места. Това нареждане издаде днес здравният министър Кирил Ананиев. Глобата за излизане без маска е 5000 лв, както е за всички останали нарушения на мерките, свързани с намаляване на разпространението на коронавируса. Това уточниха за bTV от Министерството на здравеопазването.

"Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места", гласи заповед № РД-01-168 на МС.

Припомняме, че такава мярка въведе Австрия, но само за влизане в аптеки и магазини, а маски се раздават на входовете. У нас гражданите засега сами трябва да се сдобият със защитните средства.

За организацията за осъществяване на контрол има грижата вътрешният министър и областните управители. Служителите на реда ще следят за изпълнението на мярката.

В заповедта е записано, че мерките се предприемат с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве, в национален и световен мащаб. Последиците от несвоевременното прилагане и от всяко забавяне на изпълнението на противоепидемичните мерки ще бъдат причиняване на значителни или трудно поправими, включително и непоправими, вреди за живота и здравето на хората, отбелязва още Ананиев в новото разпореждане.

АКО НЯМАТЕ МАСКА ЗА ЛИЦЕ, МОЖЕ ДА СИ УШИТЕ. ВИЖТЕ КАК ТУК!

 

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.