Ако очите ви са сухи и имате болки в ставите: Хиалуроник Ацид от Grewia ще реши проблема


Ако очите ви са сухи и имате болки в ставите: Хиалуроник Ацид от Grewia ще реши проблема
Снимка: HYALURONIC ACID

Едва ли има човек, който да не е чувал за хиалуроновата киселина. Тя е от огромна полза за човешкия организъм, но, за съжаление, с възрастта синтезът й намалява. От 22 до 25-годишна възраст той се забавя, като до 50-годишна възраст количеството му в организма вече е едва наполовина, в сравнение с младостта. Това, разбира се, води до редица здравословни проблеми.

Защо хиалуроновата киселина е толкова важна?

Биологичната роля на хиалуроновата киселина в човешкото тяло е, меко казано, огромна. Тя регулира метаболизма в клетките, овлажнява кожата, подпомага синтеза на колаген и еластин, като по този начин запазва младостта и минимализира последиците, неизменно настъпващи с напредване на възрастта.

Вероятно ще ви е любопитно да научите, че само една молекула хиалуронова киселина, благодарение на своята структура и тегло, привлича 700 пъти повече водни молекули! Това напълно обяснява способността й да регулира водния баланс на кожата.

Хиалуроновата киселина и „сухите“ очи

Хиалуронова киселина заема по-голямата част от обема на окото (около 90%). Основният метаболизъм в роговицата и стъкловидното тяло на окото се осъществява именно чрез нея. Следователно, няма по-добра „очна субстанция“ от хиалуроновата киселина, особено когато организмът е изложен на сух въздух, което води до запушване на каналите и развитие на застояла секреция. По този начин се нарушава евакуацията на секрета от жлезите и самото кръвообращение. А това са точно най-благоприятните условия за развитие на инфекции.

Болки в ставите и хиалуроновата киселина

Знае се, че с възрастта хрущялната тъкан губи много специални вещества (хондроитин сулфати тип 4), чиято роля е да задържат влагата и да поддържат твърдостта и еластичността на ставата. Тези процеси се влияят също и от метаболитни нарушения, наднормено тегло, генетична предразположеност, травми, професионално или спортно претоварване, нарушение на физиологичната ос на ставите от вродено или придобито естество и други фактори.

Тези промени настъпват както в периферните стави, подложени на максимално напрежение, така и в гръбначния стълб. При остеохондроза междупрешленните дискове („подложки“ между прешлените) губят до 50% от хондроитин сулфата.

Гъвкавостта в ставите и гръбначния стълб изчезва, движенията в тях стават ограничени и придружени от хрускане, нарушаване на сутрешната и начална скованост, болка от механичен характер (при натоварване), с дълъг престой в една и съща позиция.

С прогресията на заболяването, освен хрущяла, се включват и други структури на ставата, което води до локално възпаление и силен болков синдром (едно от имената на заболяването е остеоартрит). При повишено натоварване на гръбначния стълб (например, при пренасяне на тежки товари и др.) в междупрешленните дискове се появяват пукнатини и стартира процес на разрушаване. В резултат на това сме атакувани от остра болка, причинена от прищипване на нервите и кръвоносните съдове, преминаващи по гръбначния стълб.

Какво е решението?

Ако искате да се отървете от сухотата в очите, да се погрижите за ставите си по най-добрия начин, както и да запазите младостта и свежестта на кожата по-дълго, специалистите препоръчват да приемате допълнително хиалуронова киселина. Разбира се, тя трябва да бъде с високо качество и максимално усвоима от организма.

Какви са предимствата на HYALURONIC ACID от Grewia?

На първо място става въпрос за изцяло естествен продукт, който се усвоява от организма максимално добре. Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО - изцяло натурален продукт, подходящ за вегани. Той е с висока концентрация 98% и във всяка една капсула се съдържа 100мг абсолютно чиста хиауронова киселина!

Напълно естественият състав на HYALURONIC ACID го прави напълно безвреден при употреба, а същевременно силната му лечебна формула активно преодолява негативните ефекти и дискомфорта, укрепва тялото и влияе благоприятно върху целия организъм. Погрижете се за здравето си още сега! Не чакайте проблемът да се задълбочи и чак тогава да предприемете нужните мерки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама