Асен Блатечки: Всяка жена заслужава прегръдка


Асен Блатечки: Всяка жена заслужава прегръдка
Снимка: Асен Блатечки с Биляна Георгиева, зонален мениджър на Avon

Асен Блатечки несъмнено е сред най-обичаните български актьори. „Лошото момче“ на театъра и киното реши да влезе в нова роля – тази на посланик на кампанията „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“. Ето какво сподели самият той за кампанията, чийто Поход срещу рака на гърдата ще се проведе на 4 юни в Южен парк.

Какво те накара да станеш посланик на кампанията на Avon срещу рака на гърдата?

Истината е, че много бързо приех, защото каузата е важна – не само за жените, но и за нас – все пак ние трябва да подкрепяме своите майки, сестри, приятелки. Освен това вярвам, че всяка жена, диагностицирана с ужасната болест, има нужда от помощ, от някой, който да ѝ подаде ръка. Avon от години помага на тези жени, а вече и аз имам шанса да го направя.

С Калин Вельов и Орлин Павлов раздавахте прегръдки в центъра на София. Каква беше идеята на този акт на любов?

Преди всичко искам да споделя, че беше много забавно, защото хората ни разпознаваха и много се чудеха какво се случва. Идеята зад кампанията тази година е, че всяка жена заслужава прегръдка, а всяка 8-ма има още по-голяма нужда от нея, защото се бори с рака на гърдата. Основната ни идея е да покажем нашата подкрепа и да накараме хората също да го направят, като се присъединят към похода. Щастлив съм, че успях да сложа усмивка на лицата на толкова много жени, и то не от екрана или сцената, а на живо.

Какво за теб е прегръдката?

Прегръдката е подкрепа, топлина. Тя е нещо, от което всички се нуждаем.

Как се чувстваш след като си станал част от толкова благородна кауза?

Добре, разбира се, все пак прегърнах много красиви жени (смее се). Отвъд шегата – дадох си сметка колко голям е процентът на жени с рак в България и за това, че всяка 8-ма жена е застрашена. Никой не е застрахован, затова много ми се иска да съм успял да провокирам внимание към темата, към нуждата от превантивни прегледи и да се грижим за своето здраве!

Как можем да се включим и ние в кампанията?

По два начина – като дойдете на Похода срещу рака на гърдата на 4 юни, за да демонстрирате гражданска ангажираност и като закупите благотворителен продукт от розовата серия на Avon – те са много и разнообразни, така че всеки може даизбере за себе си или за подарък за близка дама и дори за дете.

След толкова важната социална роля на посланик на кампанията „От любов към живота”, какво ти предстои?

Доста вълнуващи неща. На първо време ми предстои да завърша филма "Бензин". Имам и много ангажименти в театъра.

След като знаеш колко ужасяваща болест е рака на гърдата, би ли говорил с твоята дъщеря като порасне за превенцията и профилактичните прегледи, които всяка жена трябва да минава?

Разбира се, че бих говорил с дъщеря си! Всеки родител трябва да го направи!

Вечният въпрос за всеки актьор – театър или кино?

Няма как да избера между киното и театъра. Обичам и двете! И двете ми дават различна и уникална емоция!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама