Avon дари 120 000 лв. от кампанията "От любов към живота"


Avon дари 120 000 лв. от кампанията "От любов към живота"
Снимка: Avon

През 2018 г. Avon продължава своето партньорство с Фондация "Една от 8", реализирайки ново дарение, с което компанията цели да продължи подкрепата си за жените, борещи се с рака на гърдата, както и активностите си в посока ранна диагностика и информираност на обществото. Дарението е на стойност 120 000 лв. и ще бъде използвано за продължаване на програмата "Бъди до мен", създадена през 2015 г.

Сумата, набрана в рамките на кампанията "От любов към живота" през изминалата година, ще помогне на Фондация "Една от 8" да продължи да осигурява психологическа, юридическа, информационна и емоционална помощ на засегнатите жени и техните семейства, както и безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и специализирани сутиени за след мастектомия.

През тази година Avon ще вземе участие и по време на пътуванията на Розовия кемпер на "Една от 8" с част от предоставяната подкрепа по програмата "Бъди до мен". По този начин взаимната помощ ще достигне до максимално много жени от цялата страна. Avon ще подкрепи реализирането на безплатни профилактични прегледи по време на пътуванията като осигурява медицинското обслужване на мобилния ехограф на Фондацията.

Чекът за дарението бе връчен от Даниел Шопов, търговски директор на Avon за България, Македония и Албания, на Нана Гладуиш, председател на Фондация "Една от 8". "Гордея се, че Avon заема активна позиция в битката срещу рака на гърдата. Това е една от най-важните мисии за всички нас, които всеки ден живеем с каузата. Кампанията „От любов към живота“ подкрепя жените в България вече 17 години, като през това време се е утвърдила като една от най-успешните, прозрачни и емоционални социални кампании. Каузата се развива благодарение на безрезервната подкрепа, която получаваме от представителите и служителите на Avon. Именно затова за поредна година именно те са най-големите й посланици. Варваме, че и с тазгодишното дарение жените, борещи се с коварното заболяване ще продължат да получават необходимата им подкрепа. Ние непоколебимо заставаме зад тях!", заяви г-н Шопов.

От 2015 г. партньор на кампанията "От любов към живота" е Фондация "Една от 8". Заедно с фондацията беше създадена и програмата "Бъди до мен" в подкрепа на жените с рак на гърдата и техните близки. "Благодарение на съвместната работа между нас и Avon по проекта "Бъди до мен", продължаваме да подкрепяме още повече жени с рак на гърдата и техните близки в цяла България. Успешното ни сътрудничество е резултат от общите усилия, както на мениджмънта, така и на всички служители и представители на компанията. Благодарим за тяхната отдаденост и неуморна работа. Дарените средства ще ни дадат възможност да разширим дейността си и да увеличим подкрепата си към жените с рак на гърдата, които имат нужда от нас в най-трудните моменти по време на своето лечение", отбеляза Нана Гладуиш, председател на Фондация "Нана Гладуиш - Една от 8".

До момента, благодарение на дарените средства на стойност 100 000 лв. през 2016 г. и 60 000 лв. през 2017 г. кампанията осигури повече от 6450 безплатни информационни консултации, над 2660 индивидуални психологически консултации, 10 групи за взаимопомощ, над 40 арттерапии, повече от 170 юридически консултации, както и 2320 безплатни профилактични прегледи. В рамките на кампанията са раздадени над 890 специализирани сутиена и над 200 специализирани протези за жени, преживели мастектомия, в цялата страна.

Вече 17 години средствата в кампанията се набират целогодишно чрез благотворителни продукти от розовата серия, като 100% от печалбата от всеки поръчан артикул се дарява. До момента „От любов към живота“ е събрала и дарила повече от 1 800 000 лв. През 2018 г. кампанията се провежда под мотото "БЛАГОДАРЯ от любов към живота". В рамките на инициативата предстоят много активности, сред които турне. То ще премине по Пътя на надеждата през основни градове в страната. В определени дати там ще бъде разположен специален щанд, на който хората ще имат възможност да научат повече за „От любов към живота“, да поръчат своя розов продукт в подкрепа на кампанията и да се забавляват с интерактивните игри и занимания. Кампанията ще бъде съпътствана и от локални инициативи в цялата страна, които ще бъдат организирани от Посланиците на хуманността и също ще имат за цел да съберат средства за каузата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама