Балансирайте женските хормони с помощта на билки


Балансирайте женските хормони с помощта на билки
Снимка: iStock

Хормонален дисбаланс е диагноза, от която страдат много жени. Билките са едни от най-добрите природни средства за лечение на редица заболявания, както и за контролиране на хормоните в организма. А от хормоните ви зависи до голяма степен здравето, настроението и пълноценния ви начин на живот. Редовно стресът е причина за проблеми с хормоните, оттам и проблеми с репродуктивните функции на организма. Същият ефект могат да имат и неправилното хранене, заседналият начин на живот и наднорменото тегло.

Ето как да контролирате хормоните си, но с билки:

Бабини зъби 

Тази билка има славата на природен афродизиак. Освен това успешно лекува хормонални проблеми, водещи до поликистозни яйчници, както и подобрява качеството на спермата.

Джоджен 

Редовната консумация на джоджен под формата на запарка поддържа хормоните в организма ви в норма.

Червена детелина 

Помага за справянето с топлите и студени вълни по време на менопауза, както и болките по време на цикъл. Спомага и за по-лесното и безпроблемно зачеване.

Други природни средства, които контролират нивата на хормоните:

Ленено семе 

Лененото семе регулира обмяната на мазнините в тялото, спомага за поддържането на здравословни нива на холестерола, кръвната захар и хормоните в тялото ви.

Прополис 

Всички пчелни продукти действа изключително имуностимулиращо, а също и регулиращо хормоните. Ето защо прополисът се препоръчва при тежка менструация, менопауза, проблеми със зачеването, поликистоза на яйчниците и прочие.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама