Без месо = по-бързо отслабване


Без месо = по-бързо отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Според едно проучване вегетарианците губят тегло два пъти по-бързо, отколкото хората, които ядат месо. Изследването установява, че най-бързият начин за борба с килограмите за хора, които са на диета, е да се откажат от месните продукти. Те съставляват повече от една трета от дневния калориен прием на хората, които ядат месо, пише Daily mail.

В първия месец на диета, те губят средно 2 кг, докато загубата на тегло при вегетарианци е двойно повече - 4 кг. Разликата е още по-забележимо за отслабващите, които се отказват от месото в началото на диета – средно през първия месец загубата на тегло е около 5 кг. Вегетарианците като цяло са на по-добра диета, защото стоят далеч от месо, което означава, че възприемат по-здравословния начин на живот.

Проучването установило, че клиентите на фитнес –клубове, които са вегетарианци са два пъти повече, отколкото тези, които ядат месо и правят два пъти повече упражнения. Също така е много по-вероятно вегетарианците да пазаруват нискомаслени храни и са склонни да избягват заведения за бързо хранене. Ученият Лий Смит каза: "Всичко, което нашето изследване показва е, че вегетарианството е чудесен начин за отслабване.”

Великобритания е с най-висок дял на вегетарианците в развития свят, до 12 % от възрастните (7,752,000 души) вече не се хранят с месо.

В Австралия са най-малко вегетарианците - само 2% от населението. Вегетарианството е най-популярно в Индия, където почти половината от населението не яде месо.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама